TAKAISIN PÄÄSIVULLE

"Tietenkään ihmiset eivät halua sotaa... Mutta loppujen lopuksihan valtion johtajat määrittelevät politiikan ja on aina yksinkertainen asia saada ihmiset mukaan, oli kyse sitten demokratiasta, fasistidiktatuurista, parlamentarismista, tai kommunistidiktatuurista.... Äänioikeus tai ei, ihmiset saadaan tarvittaessa aina johtajien taakse. Se on helppoa. Ainut mitä tarvitaan, on sanoa heille, että heidän kimppuunsa on hyökätty, syyttää pasifisteja epäisänmaallisuudesta ja että he asettavat maan vaaraan." Herman Göring Nurnbergin oikeudenkäynnissä.

Päivitetty 3.9.2004 kirjoittaja: Hannu Yli-Karjanmaa

SYYSKUUN 11. JA "TERRORISMIN VASTAINEN SOTA"

Kriittisen tutkimuksen havaintoja 911-iskuista

 

Mitä näimme11.9.2001
Miksi virallinen totuus 11.9. tapahtumista ei ole uskottava?
Itsemurhapilotteja?
Lentokoulut Floridassa
Puheluita lentokoneista?
Ilmavalvonta petti?
Presidentti Bushin päivä
Turvallisuuspalvelut epäonnistuivat?
Syyskuun 11. sotapelit ja -harjoitukset
Miksi WTC sortui?
Miksi pörssikauppojen tutkimukset eivät johtaneet mihinkään?
Pernaruttokirjeet
Kuka hyötyi syyskuun 11. iskuista, Yhdysvallat itse?
Hyötyikö Venäjä?
Israelin roolista

Median rooli

Katso iskujen timeline tästä

Erillisartikkelit:
Miksi WTC:n rakennukset sortuivat?
Pohjoistornin sortumisen energiatarkastelua
Mikä iski Pentagoniin?

Esipuhe (tämän sivun ensimmäinen luonnos on julkaistu joulukuussa 2002)

Tällä sivulla esitetään yleisluontoisesti, mitä riippumattomat tutkijat ja journalistit ovat saaneet selville syyskuun 11. päivän terrori-iskuista. Kirjoitukseni toimii johdatuksena aiheeseen. Kehoitan lukijaa hakemaan kustakin aiheesta lisää tietoa lähdelinkkien avulla. Kirjoitukseni raapaisee vain pintaa, todellisen tutkimustyön ovat tehneet muut, lähinnä amerikkalaiset, katso myös linkkisivu.

Monet haluaisivat leimata tässä esitetyt asiat mieleltään häiriintyneitten salaliittoteorioiksi. Kuitenkin myös se, mitä Yhdysvaltain viranomaiset esittävät terrori-iskuista on salaliittoteoria. Sen mukaan islamistinen upporikas terroristijohtaja Afganistanin luolasta käsin on organisoinut salaliiton länsimaista sivilisaatiota vastaan. Tällainen salaliittoteoria islamilaisten terroristien hyökkäyksestä länsimaita vastaan vetoaa primitiivisiin rasistisiin tunteisiimme. Se tarjoaa sopivan viholliskuvan, mihin voimme projisoida vihamme ja sopii erinomaisesti Samuel Huntingtonin jo kymmenen vuotta sitten esittämään teoriaan sivilisaatioiden yhteentörmäyksestä. Vihdoinkin saatiin kaivattu vihollinen romahtaneen kommunismin tilalle. Terrorismin vastainen taistelu, siinä on teema joka yhdistää kaikkia ilmansuuntia, kaikkia häikäilemättömiä hallituksia, jotka haluavat päästä eroon oppositiosta tai etnisistä vähemmistöistä. Muistettakoon myös, miten jo ennen Bushia, Venäjä hyödynsi terrorismia järjestäessään Jeltsinin seuraajan valintaa. Ja presidentti Putin on alusta lähtien saarnannut "kansainvälisen terrorismin" muodostamasta vaarasta.

Ihmisiä hallitaan pelon avulla. Kehitys sekä Venäjällä, että Yhdysvalloissa muistuttaa 30-luvun Saksaa, jossa Hitlerin tarpeisiin poltettiin valtiopäivätalo ja sen jälkeen säädettiin poikkeustilalakeja ja aloitettiin eräänlainen "terrorismin vastainen taistelu". Ehkä tarina Osama Bin Ladenista tuntuu monista uskottavalta. Se johtuu kuitenkin vain siitä, että ei olla kuultukaan mistään muista vaihtoehdoista. Uudestaan ja uudestaan toistetusta valheesta tulee totta.* Ehkä moni myös ajattelee: "Eiväthän he ole voineet tehdä sitä omille maanmiehilleen?" Väärin, he voivat tehdä niin ja sitä on suunniteltu jo Kuuban kriisin aikaan, ks. operaatio Northwoods. On jopa aihetta epäillä, kuten Frank Levi, että syyskuun 11. pohjautui operaatio Northwoodsin suunnitelmaan. Katso erillisartikkeli.

Pari varoituksen sanaa. Tämänkaltaista materiaalia etsiskeltäessä törmätään väistämättä vaikeaan kysymykseen, miten arvioida tietolähteen luotettavuutta. "Vaihtoehtoinen" tutkimus on myös merkittävä foorumi erilaisen disinformaation levitykselle (aivan kuten "virallinen" tietokin). Tietoa etsivä joutuu siis vaikean tehtävän eteen, miten erotella jyvät akanoista. Myös CIA:lla väitetään olevan omat projektinsa, missä pyritään luomaan "valeoppositiota" ja tuottamaan erilaisia sekaannusta aiheuttavia salaliittoteorioita. Eri tutkijat syyttävätkin toisiaan avoimesti tästä. Tätä tekniikkaa kutsutaan ammattipiireissä "vesien samentamiseksi". Chaim Kupferberg on kirjoittanut erinomaisia analyyseja erilaisista vääristä johtolangoista ja 911-tapahtumiin liittyvistä harhautuksista : http://www.globalresearch.ca/articles/KUP310A.html ja http://www.globalresearch.ca/articles/KUP312B.html
*Kyseisen propagandatyössä käytetyn periaatteen esittäjäksi kerrotaan yleensä Saksan propagandaministeri Joseph Göbbels, mutta todellisuudessa Göbbels syytti tästä Churchilliä. lähde

YLÄLAITAAN

Mitä näimme 11.9.2001?

Käytetäänpä hetki WTC:tä vastaan suoritetun iskun arviointiin sen perusteella mitä tiedotusvälineet ja erityisesti televisio meille näyttivät. WTC:n etelätornia päin ajava matkustajakone tallentui lukemattomien TV-kameroiden toimesta ja välitettiin koko maapallon väestölle. Se oli valtava mediaspektaakkeli. Näkymä pilvenpiirtäjää vasten ajavasta matkustajakoneesta ja savun peittämästä Manhattanista on kuin suoraan ilmestyskirjasta ja sitä toistettiin uudestaan ja uudestaan. Sivilisaation loppu. Sen psykologinen teho on ilmiselvä.

Johtopäätös: asialla ovat psykologisen sodankäynnin ammattilaiset. Nimittäin juuri siitä on kysymys: hyökkäys ei kohdistunut USA:n arvovaltaa tms vastaan, vaan tarkoituksena oli manipuloida mahdollisimman laajan yleisön mielipiteitä. Tämä maailmanlopun näkymä järkytti kaikkia meitä, ja samalla se herkisti meidät hyökkäyksen kohteeksi joutuneet maan Yhdysvaltojen esittämille tiedoille teon suorittajista ja heidän motiiveistaan. Vain muutamia tunteja iskujen jälkeen ensimmäiset julkaisut kertoivat epäilyistä Bin Ladenin suuntaan. Ja pian alkoi ilmaantua "raskauttavaa" todistusaineistoa, jäähyväiskirjeitä, testamentteja ym, jotka selkokielellä ilmoittivat, ketkä olivat asialla. Liian helppoa, liian ilmeistä? Eipä tainnut monikaan epäillä.

Meille esitettiin helposti sulatettava viholliskuva, jonka useimmat mielellään omaksuivat, kukapa "ählämejä" rakastaisi. Moni suomalainen myös muisti, miten nuo "marttyyrit" pääsevät kuolemansa jälkeen muhinoimaan yli seitsemänkymmenen neitseen kanssa (niillä pirulaisilla on jopa parempi taivas!) Nerokas veto, Yhdysvallat on nyt uhri ja sillä on oikeus kostaa. Kaikki arvostelu vaiennettiin kerralla, sillä kriittinen asenne "loukkaa uhrien muistoa". Kuinka monesti olemmekaan sen jälkeen kuulleet sanottavan: Yhdysvaltoja kohdanneitten terrori-iskujen jälkeen.....

Onko virallinen kertomus 11.9. tapahtumista uskottava?

Virallinen versio tapahtumista kulkee suunnilleen seuraavasti: Al-Qaidan terroristisolut harjoittelivat Yhdysvalloissa jopa vuosia lentämistä, käyttäen hyväkseen avoimen yhteiskunnan haavoittuvutta. 11.9.2001 he lähes yhtäaikaisesti kaappasivat neljä matkustajakonetta paperiveitsiä aseinaan käyttäen ja ohjasivat nuo koneet WTC:n kahta pilvenpiirtäjää ja Pentagonia päin. Neljännessä koneessa urhoolliset matkustajat, saatuaan kännyköillään (tai matkustamopuhelimilla) tiedon tapahtumista muualla, kukistivat kaapparit tietoisina varmasta kuolemastaan. WTC:ssä lentokoneet aiheuttivat voimakkaat tulipalot, jotka pehmensivät teräsrakenteet aiheuttaen rakennusten sortumiset. Terroristien onnistumisen syynä vedotaan turvallisuudesta vastanneiden elinten laiminlyönteihin, huolimattomuuteen, eri organisaatioiden yhteistyön puutteeseen, byrokraattisuuteen, iskun odottamattomuuteen, etukäteisvaroituksien ylimalkaisuuteen ja siihen, että niitä tulee muutenkin koko ajan jne.

Vain muutamia tunteja tapahtuneen jälkeen ensimmäiset TV-kommentaattorit nimesivät syylliseksi Osama Bin Ladenin. Pian alkoikin esille nousta mielenkiintoista todistusaineistoa, kuten vuokra-auto, jonka hansikaslokerosta löytyi Boeing-matkustajakoneen arabiankielinen lento-ohjekirja. Löydettiin myös testamentti, jäähyväiskirjeitä ja muuta sormella osoittelevaa aineistoa. Paljastui, että terroristit olivat kaikissa toimissaa avoimesti käyttäneet omia nimiään. FBI julkaisi kahden vuorokauden kuluttua listan 19:sta kaapparista.

Ensimmäiset säröt tuohon tarinaan tulivat kun jo kahden viikon aikana, kun useita "kaappareita" löytyi elossa. Miehiltä oli jossain vaiheessa varastettu passit. Tässä vaiheessa tuleekin mieleen epäilys siitä, oliko väärennetyllä identiteetillä toimimalla tarkoitus lavastaa joku taho syylliseksi ? (false flag-operaatio)

Viimeistään Irakin sota ja yleisen mielipiteen manipulointi tekaistuilla todisteilla ja suoranaisella valehtelulla Yhdysvaltojen toimesta pitäisi herätellä meitä suhtautumaan äärimmäisellä varovaisuudella kaikkeen mitä Bushin hallinnon taholta esitetään. Onkin syytä myös syyskuun 11. iskujen suhteen vaatia todisteet kaikesta siitä mitä sanotaan tapahtuneen. Historia tuntee nimittäin aivan riittävästi esimerkkejä itse toteutetuista provokaatioista tietyn agressiivisen politiikan oikeuttamiseksi. Vain muutaman esimerkin mainitakseni: valtiopäivätalon tuhopoltto, Mainilan laukaukset, lavastettu "Puolan hyökkäys" Gleiwitchin radioasemalle -39, Venäjän kerrostaloräjäytykset -99.....

Siispä mitä todisteita on olemassa virallisen tapahtumien kulun varmistamiseksi? Tiettyjen arabien edesottamuksista lentokouluissa on olemassa paljon lehtiraportteja, mutta mikä todistaa, että he nousivat tuhoon tuomituille lennoille? Matkustajaluettelot noilta lennoilta on julkaistu , mutta niistä puuttuu runsaasti nimiä, eikä yhtään arabinimeä ole joukossa. Lentokentillä on paljon valvontakameroita, mutta sellaisia filmejä ei ole julkaistu, missä kaapparit nousisivat kyseisille lennoille, mutta vaikka he olisivat olleetkin lennoilla, mikä todistaa että koneet kaapattiin? Matkustajaluettelot: AA 11, AA 77, UA 175, UA 93. Holmgrenin analyysi lennon AA 11 matkustajaluettelosta.

Emme tosin voi varmasti tietää edes sitä oliko kyseisiä lentoja olemassa tuona päivänä. Tämän epäily voisi tuntua jo vainoharhaiselta, ellei Gerard Holmgren olisi törmännyt virallisia tiedostoja penkoessaan mielenkiintoisiin seikkoihin. Ensiksikin liittovaltion liikenneviraston tietohaku ilmoittaa tuolta päivältä, ettei lentoja American Airlines 11 (WTC-1) ja 77 (Pentagon) ollut tuona päivänä. United Airlinesin lennoista 93 (Pensylvania) ja 175 (WTC-2) kerrotaan, etteivät ne saavuttaneet määränpäätään. Holmgrenin juttu. Tietohaun voi jokainen tehdä osoitteessa http://www.bts.gov/ntda/oai/index.shtml menemällä "detailed statistics" sivulle. (Tietokantaa muutettiin kesällä 2004, haku ei enää anna tietoja kyseisistä lennoista)

Holmgren on tehnyt toisenkin mielenkiintoisen löydön. Yhdysvaltojen ilmailuhallinnon (FAA) rekisteristä löytyvät edelleen UA 93 ja 175 lennoilla tuona päivänä käytetyt koneet, niitä ei ole poistettu rekisteristä. Koneet tunnistaa niiden pyrstönumeroista N591UA (UA 93 11.9.2001) ja N612UA (UA 175 11.9.2001). Tietohaun voi jokainen tehdä osoitteessa http://162.58.35.241/acdatabase/acmain.htm Vaikea sanoa, miten luotettavia nämä viranomaisten rekisterit ovat, mutta ainakin voidaan sanoa että ne antavat lisää syitä epäillä virallista totuutta tuon päivän tapahtumista. Holmgrenin 911 evidence kit: "Totally self inflicted" evidence

Jo tässä esitetyt seikat viittaavat siihen, että syyskuun 11. 2001 tapahtumiin on suhtauduttava erittäin suurella skeptisyydellä. Kaikkia sellaisia seikkoja, mitä ei kyetä tukemaan todistusaineistolla on pidettävä toteennäyttämättöminä ja mahdollisesti epätosina. Näin myöskin siitä syystä, että riippumattomat asiantuntijat ovat analyyseissään päätyneet hyvin erilaisiin johtopäätöksiin päivän tapahtumista.

Vallankaappaus?

Reseau Voltaire kirjoitti 27.9.2001: "Aina kymmenestä aamupäivällä noin kahdeksaan illalla (11.9.2001) Yhdysvaltain viranomaiset eivät ajatelleet tilannetta arabiterroristien työnä, vaan ilmauksena maan sisäisten äärimmäisyysihmisten sotilaskaappauksesta, joilla oli kyky provosoida ydinsota." (lähde)

Samaan tulokseen päätyi Yhdysvaltojen demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta vuosikaudet tavoitellut Lyndon LaRouche Jr, joka oli jo puolisen vuotta etukäteen ennustanut, että Bushin presidenttikauden alkaessa pian tullaan järjestämään Saksan valtiopäivätalon tuhopolttoa vastaava tapahtuma. (lähde). Kairon yliopiston Center for Asian Studies järjesti 5.1.2002 kansainvälisen seminaarin syyskuun 11:nnen iskuista, jossa Egyptin korkeamman sotilasakatemian prikaatinkenraali tohtori Mahmoud Khalaf esitti oman analyysinsä, jossa hän korosti iskun korkeaa teknistä tasoa ja Yhdysvaltojen viranomaisten keskuudessa vallinnutta täydellistä sekaannusta joka kesti useita tunteja. Tri Khalaf nimesi epäillyksi DIA:n (Defence Intelligence Agency). (lähde)

Yhdysvaltojen armeijan eversti evp Donn de GrandPré organisoi siviili- ja sotilaslentäjien kolme vuorokautta kestäneen maratonistunnon, jonka lopputuloksena todettiin: "Niin sanottu terrori-isku oli itseasiassa ylivertaisesti toteutettu sotilasoperaatio Yhdysvaltoja vastaan, joka vaati äärimmäistä sotilaallista ammattitaitoa operaation johtamisessa, viestinnässä ja valvomisessa. Se oli virheetön ajoituksessa, valittujen lentokoneitten käyttämisessä ohjuksina ja noitten ohjusten ohjaamisessa etukäteen valittuihin kohteisiinsa." Kirjasarjassaan "Barbarians Inside the Gates" GrandPré analysoi iskuja lisää ja päätyy johtopäätökseen, että kyseessä oli vallankaappaus tai sen yritys.

Historioitsija Webster Griffin Tarpley on samoilla linjoilla kirjassaan "9/11 Synthetic Terror, Made in USA". Tarpley esittää yksityiskohtaisen analyysin päivän tapahtumista luvussa "Angel is next, the invisible government speaks" keskittyen tietoihin presidentti Bushin toimista tuona päivänä. Tarpleyn tiedotusvälineistä keräämät tiedot paljastavat lukuisia presidentin henkeen kohdistettuja uhkauksia tuona päivänä. Johtopäätöksenä Tarpley toteaa presidentin lopulta antautuneen kaappaajien tahtoon. Lisää aiheesta luvussa "Presidentti Bushin päivä"

 

Itsemurhapilotteja?

Näimme lentokoneiden törmäävän päin WTC:n torneja. Normaali reaktiomme on tietenkin olettaa, että elävät pilottit lensivät noita koneita. Emme osaa edes kuvitella muuta vaihtoehtoa. Meille on kerrottu, että Osama Bin Ladenin alaiset muslimiterroristit kaappasivat nuo koneet ja lensivät ne kohteisiinsa uhraten itsensä ja matkustajat. Vaikuttava kertomus, joka osoittaa miten vaarallisia ja epäinhimillisiä islamilaiset terroristit ovat. Mutta tarkenmmin ajateltuna, onko tuo tarina uskottava tai edes mahdollinen? Mistä me tiedämme edes kaapattiinko yhtään konetta? Yksikään piloteista ei syöttänyt transponderiin (toisiotutka) kaappauksesta kertovaa koodia. Kaappausten pääteltiin tapahtuneen, koska koneet muuttivat kurssia ja kytkivät transponderit pois päältä. Riippumaton tutkija Brian Downing Quig väittää, että Boeing-koneiden ohjaamossa on piloteilla kuusi piilotettua paniikkikatkaisijaa, joilla hälyyttää lennonjohto kaappauksesta. Niitä ei käytetty. Brian Quig joutui henkilöauton yliajamaksi 16.6.2003 ja menetti henkensä. questionsquestions.net

Konekaapparit saivat lentokoulutusta Cesna pienkoneilla, lennonopettajien mukaan he eivät olleet valmiita edes yksinlentoon Cesnalla. Boeing 767 koneen suunnistaminen kohdealueelle ja ohjaaminen päin pilvenpiirtäjää on erittäin vaativa tehtävä ja vielä paljon vaikeampi olisi ollut osua Pentagoniin aivan maanrajassa. 911-strike.com Esimerkiksi lento 77:n (Pentagon) väitettyjä pilotteja lentokouluttajat kutsuivat nimillä "tyhmä ja tyhmempi" ja heitä kehoitettiin lopettamaan lentotuntien ottaminen. Tarina itsemurhapiloteista on kuin wagmovie (vrt. elokuva Wag the Dog, häntä heiluttaa koiraa). Kun lukee kertomuksia kyseisten arabien edesottamuksista ei voi välttyä ajatukselta, että noiden poloisten pääasiallinen tehtävä olisi vain ollut liikkua ympäriinsä herättämässä huomiota, niin että jälkeenpäin mahdollisimman monet tulisivat kertomaan todistajanlausuntonsa heidän epäilyttävästä käytöksestään. Pitkin kesää lukemattomat kansalaiset raportoivat Yhdysvaltojen viranomaisille epäilyttävistä arabeista kotimaanlennoilla, mm näyttelijä James Woods.

Kuitenkin FBI varjosti heidän jokaista liikettään kunnes agentit alkoivat huolestua ja vaativat lupaa heidän pidättämisekseen. Tutkimusten jatkaminen sen sijaan kiellettiin ja agentit lopulta epätoivoissaan vetosivat CIA:han, mikä on erittäin epätavallista. Johtopäätös: "arabiterroristit" nauttivat korkean tason suojelusta. Poloiset arabit joko olivat vain "hyödyllisiä idiootteja", jotka eivät tienneet kenelle tekevät töitä ja edes sitä mikä tuo työ varsinaisesti on tai jonkin tiedustelupalvelun ammattilaisia, jotka katosivat saatuaan (harhautus-)operaationsa suoritettua.

Tarinoiden mukaan Muhamed Atta yritti huhti-toukokuussa 2001 saada USA:n maatalousviranomaisilta rahoitusta ruiskutuslentokoneen hankkimiseen. Atta puhui virkailija Johnette Bryantille auliisti terrorismista, osoitti suurta kiinnostusta viraston seinällä olleeseen Washington DC:n ilmavalokuvaan, vaati saada ostaa sen ja kyseli yksityiskohtia kaupungin maamerkeistä. Saatuaan kielteisen rahoituspäätöksen, Atta uhkaili bin Ladenin kostolla. Tässä todellakin propaganda on mitoitettu tyhmimmän kadunmiehen käsityskyvyn mukaan!

Hauska yksityiskohta on myös tarina Satam Al Suqamin (joidenkin tietojen mukaan Muhamed Attan) passista. Tuntematon henkilö antoi sen poliisille ja kertoi löytäneensä sen kadulta WTC:n läheltä ensimmäisen koneen iskeydyttyä pohjoistorniin. Tämän sanotaan todistavan, että kyseinen henkilö oli yksi lennon AA11 kaappareista. Tähän voidaan lisätä suomalaisessakin mediassa ollut maininta, että Muhamed Attan egyptiläinen isä kertoi tiedotusvälineille keskustelleensa poikansa kanssa iskun jälkeen puhelimessa, jolloin Muhamed kertoi mm että hänen passinsa oli varastettu. Vielä 2.9.2002 päivätyssä jutussa Attan isä väittää poikansa olevan elossa ja piileskelevän USA:n turvallisuusviranomaisia. On yllättävää, että vaikka mainittu passi säilyi ehjänä, niin lentokoneen musta laatikko kertomuksen mukaan tuhoutui täydellisesti. Itse asiassa kaikkiaan kolmen koneen yhteensä kuusi mustaa laatikkoa raportoidaan tuhoutuneiksi. Tämä ei mitenkään voi pitää paikkaansa, sillä laatikon sisällä oleva muistiyksikkö on äärimmäisen hyvin suojattu kestämään kaikki kuviteltavissa olevat olosuhteet. Lentojen yksityiskohdat halutaan selvästikin salata. Kaikkein luonnollisin vaihtoehto tosin on, että mitään mustia laatikoita ei ollut olemassakaan, sillä rakennuksiin iskeneet koneet eivät ehkä olleet lainkaan niitä, joiden niitten sanottiin olevan.

On muistettava myös, että julkaistuissa matkustajaluetteloissa ei ole lainkaan arabinimiä. Kuitenkin viranomaiset julkistivat kaappareiden henkilöllisyyden nopeasti juuri matkustajaluetteloihin vedoten. Julkaistuilta listoilta puuttuu kylläkin jopa kymmeniä nimiä, keitä he ovat? Jopa kahdeksan nimetyistä kaappareista löytyi myöhemmin aivan elävinä jostain muualta. Tämänkään jälkeen listoja ei korjattu. Media katsoo kuitenkin asialliseksi edelleen toitottaa 19:sta kaapparista, joista 15 oli saudeja! Olisiko aihetta olettaa, että kaikki ns. kaapparit toimivat varastetuilla identiteeteillä? Keitä he todellisuudessa olivat emme koskaan saa tietää. worldmessenger.20m.com ja welfarestate.com

Näiden miesten sanotaan olleen itsemurhakaappareita. Miksi niin moni heistä löytyi myöhemmin elossa?
Entä muut? Onko mitään syytä uskoa, että yhdenkään oikeaa henkilöllisyyttä tiedetään? FBI:n lista

Tarinaa arabikaappareista voidaan tarkastella myös todennäköisyyslaskennan avulla. Terroristien operaatio kulkee lukuisten eri askelmien kautta kohti päämääräänsä. Jokaisen askelman on onnistuttava sataprosenttisesti. Tarkastellaanpa esimerkinomaisesti yhtä operaation askelmaa. Oletetaan, että lentokentän turvatarkastuksessa Yhdysvalloissa arabimiehen todennäköisyys päästä lentokoneeseen veitsen ja muitten varusteitten (kaasupullot ja -naamarit, lentäjänunivormut ym) kanssa on 50%. Tällöin todennäköisyys sille, että kaikki 19 kaapparia pääsevät koneeseen on 0,5 potenssiin 19, mikä on noin 0,000 002 (kaksi miljoonasosaa). Tilanne on sama kuin 19 kolikon heitto tuottaa tuloksen 19 klaavaa (kokeile). Virallisen tarinan toisistaan riippumattomien tapahtumaketjun osien muodostaman kokonaisuuden onnistumisen todennäköisyys on olematon. Tästä syystä sitä voidaan pitää perustellusti epäuskottavana. Ja kuitenkin joku älykäs henkilö suunnitteli tuon operaation pitäen onnistumisen mahdollisuutta hyvänä! Tämä absurdi tarina on ns. sattumateoria, jossa toinen osapuoli onnistuu kaikessa ja toinen osapuoli epäonnistuu kaikessa.

Entinen Saksan teknologiaministeri Andreas von Bülow totesi Tagesspiegelin haastattelussa 13.1.2002, ettei usko yhtään virallista selitystä 11.9. tapahtumista. Bülowin mukaan yleistä mielipidettä on pakotettu tiettyyn suuntaan ja ikävät kysymykset on jätetty kysymättä. Hän ihmettelee, miten Yhdysvaltojen 26 eri tiedusteluorganisaatiota yli 30 miljardin dollarin budjetteineen saattoivat epäonnistua. Heillä ei ollut aavistustakaan etukäteen, hävittäjäkoneet pysyivät kentillä ratkaisevien 60 minuutin ajan, mutta kuitenkin 48 tuntia jälkeen iskujen FBI julkisti listan kaappareista. Kuitenkin kymmenen päivän sisällä ilmeni, että seitsemän heistä oli yhä elossa. Ja nämä kaapparit, valmistautuessaan terrori-iskuun, jättivät jälkiä itsestään kuin vauhkoontunut norsulauma. Miksi he käyttivät omilla nimillään olevia luottokortteja? Miksi he ottivat lentotunteja omalla nimellään? He jättivät taakseen vuokra-autoja, joista löytyi arabiankielisiä lento-ohjekirjoja Boeing matkustajakoneisiin. FBI:n käsiin joutui myös testamentteja ja jäähyväiskirjeitä. Kaikki tämä kuin lasten piilota ja etsi -leikissä. 911-strike.com Von Bülow on tehnyt kirjankin aiheesta: Die CIA und der 11. September. Internationaler Terror und die Rolle der Geheimdienste, Piper Verlag, 270sivua.

19.4.2002 FBI:n johtaja Robert Mueller ilmoitti, ettei FBI ole löytänyt yhtään paperitodistetta Yhdysvalloista, Afganistanista tai muualta liittyen 11.9. iskuihin. Vaikka ns arabikaapparien liikkeistä ennen 11.9. on paljon tietoa, ei ole mitään todisteita, jotka liittäisivät heidät koko tapaukseen. Muellerin puhe Commonwealth Clubilla. - Michael Collins Piperin artikkeli
Paljon käytetty tekniikka erilaisissa salaisten palvelujen toteuttamissa salamurhissa ja terroriteoissa on kahden rinnakkaisen tapahtumalinjan käyttäminen. Toinen linja etenee huomiota herättävän näkyvästi tapahtumien liepeillä ja johtaa lopulta "yksinäisen hullun" tai "arabiterroristien" kiinnijäämiseen. Toinen linja etenee salaisesti ja siinä todelliset ammattilaiset toteuttavat teon. (parallel track)

On syytä myös muistaa, että eräät tunnetut "arabiterroristit" ovat itse asiassa olleet Mossadin agentteja. Tunnetuimpia esimerkkejä ovat Abu Nidal ja Abu-Abbas (Achille Lauron tapaus). Mossadin kerrotaan tukeneen myös terroristijärjestöjä Hamas ja Jihad taistelussa PLO:ta vastaan. investigatemagazine
Hamas-arkisto:
prisonplanet
Terroritekojen organisoiminen vastustajan nimissä (musta propaganda) saattaa olla paljon luultua yleisempää. Terrorismi on nimittäin mitä hyödyllisin vihollinen, kun halutaan edistää omaa agressiivista ulko- ja sisäpolitiikkaa. On syytä vahvasti epäillä esim Venäjän järjestäneet itse kaikki
"tshetsheeniterroristien" edesottamukset nykyisen Tshetshenian sodan aikana.

YLÄLAITAAN

Lentokoulut Floridassa

Tutkiva journalisti Daniel Hopsicker (entinen NBC-yhtiön uutistuottaja) on tehnyt videon "Mohamed Atta and the Venice Flying Circus". Tom Valentinen haastattelussa (American Free Press) Hopsicker kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia. Florida ja Venicen lentokenttä on perinteisesti ollut CIA:n salaisten operaatioiden tukialueena ja sieltä käsin toimi maailman suurin rahtilentoyhtiö FEDEX (Federal Express) CIA:n kontrolloimana. Wallace J. Hilliard, (70-vuotias monimiljardööri ja mormonipiispa ja jonka taustasta löytyy kytkentöjä BillRudi Decker Clintoniin, Whitewater jupakkaan ja demokraattiseen puolueeseen) alkoi 1999 ostaa lentokouluja Floridasta. Kouluista maksettiin tuplasti niiden markkina-arvoon nähden. Koulujen pyörittämiseen käytettiin kahta hollantilaista miestä, joista toinen Rudi Dekker, on täpärästi pelastunut jo kahdesta "lentoturmasta" 11.9. jälkeen. Sen sijaan toista hollantilaista Arne Kruithofia on kohdannut vasta yksi "läheltä piti"-tilanne. Koko Hopsickerin aineisto on saatavilla osoitteessa: http://www.madcowprod.com/

Daniel Hopsickerin kirja: Wellcome to TerrorlandKohta Hillardin ostettua koulut, niihin alkoi tulvia satoja arabeja lentokoulutukseen. Hopsicker kertoo kahdesta floridalaisesta sheriffistä, jotka kertoivat vakaana käsityksenään, että CIA:n on täytynyt olla sekaantunut 11.9. iskuihin. Venicen poliisipäällikkö pyyteli anteeksi, että tällaisia asioita tapahtuu hänen kaupungissaan, mutta niihin ei ole lupa puuttua. Myös Yhdysvaltojen huumevalvontavirasto DEA on kieltänyt puuttumasta Venicen lentokentän asioihin. Hopsickerin mukaan myös Venäjän ja Israelin tiedustelupalvelut olivat läsnä Venicessä. Muhamed Atta pyöri Floridassa ympyröissä, jotka olivat täysin CIA:n kontrollissa. rense.com Hopsickerin video on tilattavissa esim: theconspiracychannel

Hillardin ilmailualan yhtiöt eivät olleet taloudellisessa mielessä menestystarinoita. Hopsicker on laskenut ainakin viiden yhtiön menneen konkurssiin. Esim Discover Air -lentoyhtiön piti lentää Orlandon ja Daytona Beachin väliä, mutta se ei onnistunut myymään yhtään ainoaa lippua toimintansa aikana. Hillardin yhtiöt saivat kuitenkin liittovaltion tukiaisia 3,3 miljoonnaa dollaria. Airline Training Academy puhalsi opiskelijoiltaan etukäteismaksuina 75.000 $ per henkilö juuri ennen kaatumistaan. Onko pelkästään huonoa onnea, että Hillardin yhtiöt onnistuivat kouluttamaan (väitetyt) syyskuun 11. terroristit ja lisäksi eräästä hänen koneestaan tehtiin Floridan historian suurin heroiinitakavarikko? Olisiko perusteltua kysyä, kuten Hopsicker, että kenties yhtiöt olivat vain peite salaisille operaatioille?

Kolme väitetyistä kaappareista, Atta, Alomari ja Al-Shehhi, viettivät viimeistä iltaansa ennen iskuja Red Eyed Jacks -baarissa Daytona Beachillä. Tapansa mukaan he herättivät huomiota äänekkäällä käytöksellään sanoen mm: "odottakaahan huomiseen, Amerikka tulee näkemään verenvuodatusta". Baarissa nämä "äärimuslimit" nauttivat alkoholijuomia ja katselivat strippareita. Tapansa mukaan he jättivät Koraanin jälkeensä. Muhamed Atta asui pari kuukautta punatukkaisen stripparin Amanda Kellerin kanssa yhdessä, kunnes Keller: Atta rakasti porsaan kyljyksiänainen heitti hänet ulos. Kellerin mukaan nämä "muslimifundamentalistit" käyttivät jatkuvasti alkoholia ja kokaiinia, eikä heillä ollut puutetta rahasta. Muhamed Atta tunsi Floridassa läheisesti ainakin seitsemän saksalaista, joista yhdellä saattaa olla kytkentä "Oklahoma Cityn pommittaja" Timothy McVeighiin. Vaikka eräillä saksalaisilla oli rikostaustaa, he saivat etuoikeutetun viisumikäsittelyn. Muhamed Attan taustaa seuratessa törmätään siihen, että ilmeisesti tietyt saksalaiset värväsivät hänet jo 90-luvun puolivälissä, jäljet johtavat tiettyyn hallitusten väliseen vaihto-ohjelmaan "Congress-Bundestag Program" ja Carl Duisberg Societyyn. Yhteyksiä on myös USA:n evankeliseen liikkeeseen, sillä Hillard rahoitti lentokoulujen kautta pastori Jerry Falwellia. madcowprod, sumeria.net, rense.com

Stanley Hilton, Bob Dolen entinen neuvonantaja ja Wolfowitchin koulutoveri esiintyi Alex Jones Showssa 11.3.2003. Hilton kertoi salaisesta 911-silminnäkijöitten kuulustelumateriaalista, johon hän oli saanut tutustua edustaessaan uhrien omaisia. Erään "911-kaappaajan" entinen vaimo oli kertonut tavanneensa Muhammed Attan ja hänen nuoremman veljensä ja että heidän ryhmänsä jäsenet olivat kaksoisagentteja, jotka toimivat useissa soluissa Yhdysvaltojen hallituksen avustamana. Hän oli kertonut myös, että nuo solut eivät todellakaan koostuneet muslimifanaatikoista ja että he olivat ottaneet osaa myös Oklahoma Cityn pommi-iskuun. Hilton edustaa ryhmää perheenjäseniä, jotka ovat haastaneet Bushin ja muut liittovaltion hallituksessa siitä, että he ovat "aiheuttaneet ja auttaneet 911-iskuissa". 

Katkelma: "Kyllä, minulla on todistaja joka oli naimisissa, hän on amerikkalainen nainen ja oli naimisissa yhden kaappaajan kanssa ja hän tunsi seitsemän heistä. Hän tapasi heistä seitsemän. Pohjimmiltaan nämä arabikaappaajat olivat kaksoisagentteja. He toimivat Yhdysvaltojen sisällä 10-15 vuotta "soluissa". Jotkut heistä käyttivät termiä Al-Qaida, jotkut käyttivät muita termejä. Al-Qaida on vain sana, se ei tarkoita mitään. Voit kutsua heitä nimillä the Muslim Brotherhood, Jumalan armeija, heistä käytetään monia nimiä. Mutta he toimivat soluissa, jotka toimivat Yhdysvaltojen hallituksen avustuksella. Tämä nainen oli naimisissa sen miehen kanssa ensimmäisen WTC-pommin 1993 ja Oklahoma Cityn pommin aikoihin, jolloin hänen "entinen miehensä" todellakin matkusti useita viikkoja aikaisemmin Oklahoma Cityyn. Ja ilmeisesti he olivat sekaantuneet siihen. Meillä on tässä ryhmä kaksoisagentteja, jotka nimellisesti ovat muslimifanaatikkoja. Mutta yksi seikka, mitä tuo nainen korosti, on se etteivät he todellisuudessa ole muslimeja. He olivat enemmän kiinnostuneita playboy-elämästä, kuin Koraanista. Nämä ihmiset joivat. He olivat erittäin maallistuneita. He eivät olleet sellaisia fanaattisia muslimiterroristeja, kuin Bushin hallinnon rikolliset haluavat meidän uskovan. Sen sijaan he saivat säännöllisesti rahaa Yhdysvaltojen hallitukselta. CIA, FBI, vastavakoilu jne olivat värvänneet heidät ja maksoivat heille ja käyttivät heitä tietojen hankkimiseen erilaisista meneillään olevista asioista....."

"Arabikaappareista" mahdollisesti Mohamed Atta, Abdulaziz al-Omari, Ahmad Alnami ja Saeed al-Ghamdi saivat 90-luvulla koulutusta Yhdysvaltojen asevoimien kouluissa. Mainittuja laitoksia ovat Air War College Montgomery Alabama, Defense Language Institute Monterey California, Navy Air Station Pensacola Florida, International Officers School at Maxwell Air Force Base Alabama, Aerospace Medical School at Brooks Air Force Base Texas ja Lackland Air Force Base in San Antonio Texas. sumeria.net, msnbc.com

Toimivatko lentokoneet kauko-ohjauksella? Ryhmä amerikkalaisia sotilas- ja siviililentäjiä eversti evp Donn de Grand-Prén johdolla on julkaissut oman tutkimuksensa, joka ei pidä virallista versiota arabikaappareista mahdollisena. 11.9. tapahtumat edellyttivät heidän raporttinsa mukaan äärimmäistä sotilaallista ammattitaitoa operaation johtamisessa, viestinnässä ja kontrolloimisessa. Joko lentokoneita ohjasivat kokeneet hävittäjälentäjät tai ne toimivat kauko-ohjauksella. Miksi yhdenkään koneen pilotti ei toiminut koulutuksensa mukaisesti ja syöttänyt nelinumeroista kaappauksesta kertovaa koodia transponderiin (toisiotutka)? Lentokoneen kaappaaminen elektronisesti on täysin mahdollista käyttäen AWACS-systeemiä (Airborne Warning and Control System). the-news.net
whatreallyhappened.com

Ainakin kolmen lennon matkustajaluetteloista on löytynyt Global Hawk kauko-ohjattavan suihkukoneen kehittelystä vastaavan Rayethon-yhtiön työntekijöitä. Lennolla 77 oli Rayethonin elektronisen sodankäynnin ohjelmistokehittelyn johtaja Stanley Hall.
Lennolla 11 Rayethonin sähköjärjestelmien varapresidentti Peter Gay, vanhempi laaduntarkkailuinsinööri Kenneth Waldie ja vanhempi mekaanisen puolen insinööri David Kovalcin. Kaikilla kolmella on työnsä puolesta kytkentä Global Hawkiin.
Lennolla 175 oli mukana Herbert Homer, puolustusministeriössä työskentelevä yritysjohtaja. (Tarkkaa kytkentää Rayethoniin ei ilmoiteta). Carl Hammond oli Mitre Corporationin työntekijä. Yhtiö oli mukana kehittämässä Global Hawk konetta. Mitren johtaja on maailman toiseksi rikkain mies Warren Buffet, jolla on
muitakin kytkentöjä terrori-iskuihin.
memes.org

Valitettavasti monien matkustajien työnkuvaa ei ole ilmoitettu. Lennolla 77 oli runsaasti asevoimiin kytköksissä olevia henkilöitä. Eräät, kuten laivaston tiedemies William Caswell, tekivät huippusalaista työtä, josta edes perheenjäsenet eivät tienneet tarkemmin.
rumormillnews.com , thewebfairy.com/killtown

Eräs mielenkiintoinen kytkentä Pentagonin, terrori-iskujen ja kauko-ohjaustekniikan kesken on Dov Zakheim, vuoden 2000 vaalikampanjan aikana silloisen kuvernööri G. W. Bushin ulkopoliittinen neuvonantaja ja yksi uuskonservatiivien strategiapaperin "Rebuilding America's Defenses: Strategy, Forces and Resources for a New Century" kirjoittajista. Tuo dokumentti toteaa, että tarvittaisiin "uutta Pearl Harboria" ehdotettujen suunnitelmien nopean läpiviemisen mahdollistamiseksi. Zakheim oli vuoteen 2001 asti yksi System Planning Corporationin (SPC) johtajista. SPC:n tytäryhtiö TriData Corporation sattumoisin johti WTC:n vuoden 1993 pommin teknistä tutkintaa (firetactics.com). SPC:stä Zakheim siirtyi Pentagoniin tilintarkastajaksi (Under Secretary of Defense) 4.5.2001 (dod.mil).

Yksi SPC:n tuotteista on Flight Termination System, erittäin pitkälle kehitetty lentokoneitten kauko-ohjaussysteemi, joka mahdollistaa jopa kahdeksan lentokoneen samanaikaisen käsittelyn laajalla maantieteellisellä alueella. Menetelmä soveltuu erikokoisille koneille pienistä tiedustelulennokeista aina suuriin matkustajakoneisiin, sekä erilaisiin ilmapuolustuksen sotapeleihin (sysplan.com). Zakheim oli mukana järjestelemässä myös Pentagonin ja Boeingin suurta B-767 ilmatankkauskoneitten leasing-sopimusta.

YLÄLAITAAN

Puheluita lentokoneista?

Tärkein "todiste", joka osoittaa lentokoneitten todella olleen arabien kaappaamia, ovat lukuisat raportoidut puhelut noista koneista. Ensimmäinen tarina lentokoneista tulleista puheluista tuli julkisuuteen 12.9. ja se oli väitetty CNN:n kommentaattorin Barbara Olsonin puhelu miehelleen Ted Olsonille, joka on solicitor general (korkea oikeusviranomainen). Puhelu oli lennolta 77, joka iski Pentagoniin. Joe Vialls kiinnittää huomiota tuon puhelun raportoituun dialogiin, joka on epälooginen. Ted Olsonin raportoidaan sanoneen (hän itse karttaa antamasta suoria haastatteluja), että hänen vaimonsa soitti lentokoneen istuimeen kiinnitetystä puhelimesta vastapuhelun (siis ei kännykästä), koska hänellä ei ollut luottokorttiaan mukana. American Airlinesin matkustamopuhelimilla ei kuitenkaan ole mahdollista ottaa mitään puhelua ilman että puhelimessa käytetään luottokorttia, pelkkä aloitusmaksu on 2,50 dollaria. Jos taas hän olisi lainannut jonkun muun luottokorttia, miksi silloin ottaa vastapuhelu? Joe Vialls kutsuu Olsonin tapausta kaikkien valheiden äidiksi, koska siitä saakka tietoja eri puheluista alkoi pulpahtaa pinnalle, Vialls pitää niitä todennäköisimmin median keksintöinä. Viallsin analyysi.
Lisää Olsonin puhelusta

fiktiivisten sankarien muistomerkkiToinen tapaus, mihin Vialls kiinnittää huomiota ovat kuuluisat propagandafilmin esittämä punainen otsanauhapuhelut lennolta 93, joka syöksyi maahan Pensylvanian maaseudulle. Kertomusta noista puheluista Vialls nimittää valheista surullisimmaksi. Tuo kertomus loi käsityksen siitä, miten sankarilliset matkustajat kukistivat kaapparit tietäen kuolevansa joka tapauksessa. Matkustaja Jeremy Glick ja lentoemäntä Sandy Bradshaw soittivat kyseiset puhelut. He kertovat lentokoneen kaapanneista "iranilaisen näköisistä" tai "islamilaisen näköisistä" miehistä, jotka käyttävät punaisia otsanauhoja. Tässä on käsikirjoittaja tehnyt aika pahan virheen pannessaan muslimimiehet käyttämään punaista otsanauhaa, väriä jonka profeetta on nimenomaisesti kieltänyt muslimimiehiltä. Muslimitaistelijoiden värejä ovat vihreä ja musta. Viallsin analyysi otsanauhoista ja toinen artikkeli teknisistä seikoista.

Mielenkiintoinen puhelu oli myös Mark Binghamin puhelu äidilleen lennolta 93. Huomiota herättää seikka, että Mark aloittaa puhelun äidilleen sanoilla: " äiti, täällä Mark Bingham..." Voitko itse kuvitella itsesi soittamassa äidillesi ja esitteleväsi itsesi sekä etu- että sukunimelläsi? http://www.markbingham.org/legend.html

Media kertoi tuoreeltaan, että useimmat puhelut lentokoneista soitettiin kännyköillä. Sittemmin on kertomusta muutettu niin, että lentokoneitten matkustamopuhelimet olisivatkin olleet käytössä. Se ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa liene mahdollista, kuten lennon 93 WC:stä soitetun puhelun tapauksessa. (NewYorkPress) Puhelinoperaattorien tietoja kyseisistä puheluista ei ole julkaistu, joten asian tarkempi selvittäminen on mahdotonta.

Professor A.K. Dewdney, kanadalainen matemaatikko ja Länsi-Ontarion yliopiston tietokonealan emeritusprofessori, on tehnyt kokeen matkapuhelinten toimivuudesta lentokoneista käsin. Koe suoritettiin hiilikuiturunkoisella pienkoneella ja se osoitti, ettei yli 2,5 km korkeudesta saanut kännyköillä (digitaalinen tai analoginen) enää yhteyttä. Useimmat mallit lakkasivat toimimasta jo alle kilometrissä. Matkustajakoneen alumiinikuoren sisältä tulokset olisivat heikompia. feralnews.com
davidicke.net, Dewdneyn kokeen tarkempi selitys

Germar Rudolf  teki kokeen kännyköiden toimivuudesta matkustajakoneista käsin. Hänen testaamansa puhelimet alkoivat saamaan yhteyden vasta lähestymislennon siinä vaiheessa, kun laskutelineet laskettiin. Nokian malli suostui toimimaan vasta , kun kone oli turvallisesti maan kamaralla! Lopputuloksena voidaan todeta, että lentokorkeuden lisäksi myös lentonopeus on rajoittava tekijä. Siitä syystä kännykkä alkoi toimia vasta koneen lähestyessä lentokenttää n. 600 m:n korkeudessa laskutelineiden, siivekkeiden ym hidastaessa vauhdin noin 370 km/h. physics911.org
globalresearch.ca

Puhesimulaattorista: theinquirer.net ,

Ilmavalvonta petti?

Rutiinitoimenpide, kun matkustajakone poikkeaa reitiltään, tai kytkee toisiotutkan pois päältä, on lähettää hävittäjä tarkastamaan tilanne. Koko sen lähes kahden tunnin ajanjakson aikana ensimmäisen koneen kaappauksesta aina Pensylvaniassa tippuneeseen koneeseen, Yhdysvaltain ilmapuolustus oli lamaantunut. On muistettava, että puhumme erittäin vilkkaasti liikennöidystä ilmatilasta, jossa riskejä ei voida ottaa. Lennonkeskeytysmenettely (intercept) on rutiinitoimenpide, joka toteutettiin esim syyskuun 2000 ja kesäkuun 2001 välisenä ajanjaksona 67 kertaa (FAA news release Aug/9/02).

Lento 11 kaapattiin aamulla noin kello 8.13 ja lento 93 tippui 10.13 .NORAD, Pohjois-Amerikan ilmapuolustusesikunta kertoi, ettei sillä ole omia tutkia, joilla seurata koneita Yhdysvaltain maa-alueen päällä, vaan että se joutuu turvautumaan siviilitutkiin. Siviililennonjohto puolestaan selitti, ettei ole mahdollista seurata konetta, joka on kytkenyt toisiotutkan pois päältä. Sattumoisin ilmapuolustuksen määräyksiä muutettiin kesäkuun 1.6. 2001 ja uusien määräysten mukaan vaaditaan puolustusministerin valtuutus, että ilmavoimat voi ryhtyä toimenpiteisiin esim kaapatun matkustajakoneen suhteen. (Infowars)

Reikä, mistä Boeing meni sisään!Esimerkiksi Pentagoniin iskeneen koneen (lento 77) sanotaan lähteneen Dullesin kansainväliseltä lentokentältä klo 8.20 , lentäneen poispäin Washingtonista ja 8.56 kadonneen tutkasta Ohion rajalla. Tämän sanotaan johtuneen toisiotutkan kytkemisestä pois päältä. Todellisuudessa toisiotutkan kytkeminen pois ei hävitä lentokonetta tutkasta, vaan ainoastaan lentokone ei enää lähetä lennonjohdolle omia identifioimistunnuksiaan ja eräitä tietojaan, mm lentokorkeutta. Samaisen koneen sanotaan ilmestyneen uudelleen tutkan ruudulle hieman Washingtonin eteläpuolella ja sitten iskeneen Pentagoniin uskomattoman spiraalilaskeutumisen päätteeksi osuen tarkalleen ensimmäiseen kerrokseen ja tehden kuvasta arvioiden noin pari-kolme metriä korkean ja alle kymmenen metriä leveän reiän rakennuksen ulkoseinään. Huom. ulkoseinä romahti alas vasta noin puoli tuntia myöhemmin tuntemattomasta syystä. Edellä kerrottujen tietojen perusteella olisi oikeutettua tehdä johtopäätös, että aivan muu kone iskeytyi Pentagoniin, ei lento 77. Itseasiassa lennonjohtajat kertoivatkin luulleensa konetta hävittäjäksi sen ketterien liikkeitten perusteella. Oheinen kuva näyttää sen reiän, mistä Boeing 757:n väitetään syöksyneen sisään Pentagoniin. (911dossier.co.uk)

Aina kun lento-onnettomuus, konekaappaus tms sattuu Yhdysvalloissa, tehdään asiasta perusteellinen tutkimus. Tällä kertaa: ei mitään. Andrewsin lentotukikohta Washingtonin kupeessa, jonka tehtäviin kuuluu myös Valkoisen talon suojeleminen, ilmoitti internetsivuillaan vielä 11.9. hälytysvalmiista hävittäjäkoneistaan, seuraavana päivänä samaiset sivut kertoivat Washingtonin suojana olevan pelkkiä kuljetuskoneita. Lue lisää: standdown.net

kuvaaja Mark Stahl Viimeisin syyskuun 11. tuhoutunut lentokonen oli virallisen tarinan mukaan Pensylvanian maaseudulle Shansvilleen tippunut United Airlinesin lento 93.
Myöhemmin media (mm Ilmailulehti) on levittänyt kertomusta, että kaappaajat ohjasivat koneen syöksymään kohtisuoraan maata päin, koska matkustajat olivat saamaisillaan kaappaajat kukistettua. Viereisessä kuopassa on virallisen tarinan mukaan Boeing 757 (
originaali) Kuvan otti 11.9. Mark Stahl. Todellisuudessa lentokoneen osia satoi maahan jopa kahdeksan mailin päähän, mikä viittaa koneen räjähtäneen ilmassa. Eräät lähteet, kuten eversti evp Donn de GrandPré nimeävät Pohjois-Dakotan kansalliskaartin ilmavoimien yksikön Happy Hooligans koneen tiputtajaksi. (Prisonplanet 1 , 2) Tieto on epävarma. UA 93 timeline

Erillisartikkeli Pentagoniin kohdistuneesta iskusta

YLÄLAITAAN

Presidentti Bushin päivä

Historioitsija Webster Griffin Tarpley esittää kirjassaan "9/11 Synthetic Terror, Made in USA" luvussa "Angel is next, the invisible government speaks" yksityiskohtaisen analyysin presidentti Bushin päivästä (11.9.2001). Tarpleyn tiedotusvälineistä keräämät tiedot paljastavat lukuisia presidentin henkeen kohdistettuja uhkauksia tuona päivänä.

Ensimmäinen tieto mahdollisesta uhkasta presidenttiä kohtaan saapui presidentin majapaikkaan Floridassa terrori-iskuja edeltäneenä yönä. Seuraavana aamuna hämäräperäinen sudanilainen tv-ryhmä yritti presidentin luokse väittäen valheellisesti sopineensa haastattelusta. (vrt. Pohjoisen liiton komentajan Ahmed Shah Massoudin murha 9.9.2001)

Kun lentokoneet iskeytyivät päin WTC:n torneja, presidentti oli floridalaisen Emma E. Bookerin ala-asteen luokkahuoneessa kuuntelemassa lasten lukutuokiota. Kun toinen kone oli iskenyt päin WTC-2:ta (klo 9.03) Valkoisen talon esikuntapäällikkö Andrew Card kuiskasi siitä tiedon presidentin korvaan sanoen että Yhdysvallat on hyökkäyksen kohteena. Tilanne kuitenkin jatkui sen jälkeen, kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Presidentin turvallisuudesta vastaa Salainen palvelu, jonka tehtävä on vaaran uhatessa välittömästi kiidättää presidentti turvalliseen paikkaan. Presidentin vierailu floridalaisessa koulussa oli julkistettu 7.9. ja oli syytä olettaa sen olevan myös terroristien tiedossa. Lisäksi tuolla hetkellä ei ollut tietoa hyökkäyksen laajuudesta. Tilanteesta kuvatulla filmillä kuullaankin jonkun presidentin seurueeseen kuuluvan mahdollisesti Salaisen palvelun agentin sanovat "we´re out of here, can you get everyone ready?" (nyt tuli lähtö, saatko kaikki valmiiksi?). Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, vaan tilanne jatkui normaalisti presidentin istuessa kuin lamaantuneena kuuntelemassa kertomusta lemmikkivuohesta, kuten mm Michael Mooren elokuvasta Fahrenheit 2001 voidaan todeta. Tarpley tulkitsee tilanteen siten, että Salaisen palvelun presidentille tarjoama suojaus tarkoituksellisesti laskettiin alas ja presidentti saatettiin maalitaulun asemaan.

Thomas Keanin 911-komissio selitti presidentin toimimattomuuden siten, että presidentti siten osoitti voimaa ja malttia, kunnes saattoi paremmin ymmärtää mitä tapahtui. Presidentin lehdistösihteerin Ari Fleischerin sanotaan näyttäneen Bushille huoneen perältä paperia, jossa luki suurin kirjaimin "älä sano vielä mitään" (Washington Times 7.10.2002/Tarpley). Presidentti ei pitänyt kiirettä poistua koulusta, vaan jäi keskustelemaan lasten ja opettaja rouva Danielsin kanssa. Presidentti poistui luokasta vasta n. 20 min kuluttua siitä, kun oli saanut tiedon toisesta iskusta WTC:tä vastaan. Presidentti antoi koulussa ensimmäisen julkisen lausuntonsa iskujen takia klo 9.31 ja kuvailee iskua "ilmeiseksi terrori-iskuksi".

Kun presidentti poistui koulusta Salainen palvelu sai tiedon, että presidentin kone Air Force One on hyökkääjien uusi kohde. Presidentin kone nousi ilmaan Sarasotan kentältä n. 9.55, lähtö tehtiin kiireessä ja kone nousi nopeasti korkealle. Sen jälkeen presidentin kone alkoi kiertää lentokentän yläpuolella laajaa ympyrää. Presidentin koneeseen kohdistuneesta uhkasta huolimatta mitään hävittäjäsuojaa ei tarjottu sille. Suojaamaton tilanne jatkui ainakin n. tunnin ajan nousun jälkeen.

Lentokoneessa presidentti oli jatkuvassa puhelinyhteydessä varapresidentti Cheneyhin ja muihin avainhenkilöihin. Näihin aikoihin pelättiin jopa11 lentokoneen tulleen kaapatuiksi. Presidentin kone lensi laajaa ympyrää Floridan yllä n. 10.35 asti. Varapresidentti Cheney ilmoitti Bushille n. 10.30 Valkoisen talon saaneen uhkauksen sanoilla "Angel is next" (enkeli on seuraava) Angel oli presidentin lentokoneen Air Force One salainen koodinimi. Uhkaus antoi ymmärtää hyökkääjien hallussa olevan salaisia koodeja. (Woodward, Washington Post 27.1.2002 - kopio) Tämä tieto on myöhemmin haluttu kiistää, mutta sen vahvistivat oikeaksi muiden muassa presidentin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice ja lehdistösihteeri Ari Fleischer.

Presidentin ei haluttu lentävän Washingtoniin koska Cheneyn mukaan "uhka oli edelleen olemassa" ja Air Force One suuntasi lentonsa Louisianaan Barksdalen lentotukikohtaan. 10.55 presidentin lentokonetta uhattiin jälleen. Koneen pilotti eversti Mark Tillman kertoi saaneensa varoituksen, että epäilyttävä matkustajakone, joka oli poikennut kurssiltaan ja johon ei saatu yhteyttä lähestyi presidentin konetta suoraan edestä. Tillman nosti presidentin koneen ylemmäs. Presidentin koneella ei ilmeisesti vieläkään ollut hävittäjäsuojaa. Cheneyn kerrotaan 10.32 kertoneen presidentille, että menee vielä 40-90 minuuttia ennen kuin hävittäjäsuoja kyetään tarjoamaan.

Air Force One laskeutui Barksdalen tukikohtaan n. 11.45. Barksdalessa sijaitsee Yhdysvaltojen vaihtoehtoinen strateginen komentopaikka, bunkkeri josta käsin presidentti voisi tarvittaessa johtaa sotaa. Barksdalessa presidentti antoi toisen lausuntonsa televisiolle, jossa hän luonnehti iskua hyökkäykseksi vapautta vastaan ja että kansakunta on asetettu testiin jonka se tulee läpäisemään. Bush kävi tukikohdassa pitkiä puhelinkeskusteluja avainhenkilöitten kanssa siitä mitä hänen tulisi seuraavaksi tehdä. Bushin ei edelleenkään haluttu palaavan Washingtoniin. Sen sijaan päätettiin siirtyä Yhdysvaltojen strategiseen komentokeskukseen Offutin lentotukikohtaan Nebraskassa. N. 13.00 uusi sittemmin vääräksi osoittautunut uhka tiedotettiin presidentille: nopeasti liikkuva lentävä esine lähestyi presidentin maatilaa Texasissa.

Puoli tunti myöhemmin presidentin lentokone lähti kohti Nebraskaa, jonne hän saapui n. 14.50 (itärannikon aikaa). Perillä Offutin tukikohdassa presidentti meni suoraan komentobunkkeriin ja puhelinneuvottelut jatkuivat. Offutissa olivat samaan aikaan myös yksi maailman rikkaimmista miehistä Warren Buffet pitämässä hyväntekeväisyystilaisuutta. Paikalla oli myös Fiduciary Trustin Co Internationalin toimitusjohtaja Anne Tatlock, jonka toimistoon WTC:ssä lentokone hetkeä aikaisemmin oli osunut. Myös muita WTC:n firmojen johtajia raportoidaan olleen paikalla. Offutista presidentti saapui lopulta Washingtoniin klo 18.34 ja piti viisi minuuttia kestäneen televisiopuheen Valkoisessa talossa 20.30, jossa hän varmoin sanakääntein kuvasi hyökkäystä terrori-iskuksi, joka ei jää rankaisematta.

Tarpleyn tulkinnan mukaan lukuisat presidenttiin kohdistuneet uhkaukset päivän aikana kertovat hyökkääjien taholta presidenttiin kohdistuneesta kiristyksestä. Koodinimen "Angel" käyttö viittaa hyökkääjien olleen sisäpiiriläisiä. Mitä hyötyä hyökkääjille olisi ollut kertoa viranomaisille presidentin lentokoneen olevan seuraava kohde, ellei kyse ollut juuri vaatimusten esittämisestä ja kiristyksestä? Oliko kyseessä sittenkin kulissien takainen vallankaappaus?

(cooperativeresearch)

Turvallisuuspalvelut epäonnistuivat?

John O'NeilBrisardin ja Dasquien kirja Forbidden Truth kertoo FBI:n New Yorkin toimiston apulaisjohtajan John O'Neilin tarinan. O'Neil tutki vuosikaudet Osama bin Ladenin ja saudien terrorismikytkentöjä ja törmäsi Yhdysvaltojen ulkoministeriön vastustukseen. George Bushin kauden alettua tie nousi varsinaisesti pystyyn, esim Jemenissä suoritettuja USS Colea vastaan tehdyn iskun tutkimuksia jarrutti Yhdysvaltojen suurlähettiläs Barbara Bodine, joka lopulta esti kokonaan O'Neilin ryhmän maahan pääsyn. O'Neil erosi FBI:stä kesällä 2001 ja siirtyi WTC:n turvallisuuspäälliköksi. John O'Neil menehtyi terrori-iskuissa ensimmäisenä työpäivänään. Sattumoisin WTC:n entinen turvallisuuspäällikkö Jerome Hauer (aikaisemmin FEMAn New Yorkin toimiston johtaja) piti 11.9. vapaapäivän.....
Toisaalta on huomautettava, että eräät kuten
Chaim Kupferberg, pitävät O'Neilin tarinaa tarkoituksellisesti luotuna vääränä johtolankana. Lisää O'Neilistä

Eräs mielenkiintoinen kytkentä on WTC:n turvallisuudesta osittain vastannut Securacom, nyttemmin Stratesec. Kyseessä elektroninen turvallisuusyhtiö, joka toimi myös Dullesin kansainvälisellä lentokentällä ja vastasi myös United Airlinesin turvallisuudesta. Presidentin pikkuveli Marvin Bush toimi Stratesecin eräänä johtajana ja johtokunnan jäsenenä vuoteen 2000 asti. (progressive populist)

FBI oli pitkään varjostanut epäilyttäviä arabeja Floridan lentokouluissa. Agentit kävivät Coleen Rowleyhuolestuneiksi ja vaativat lupaa tehdä pidätyksiä, ne evättiin. Turhautuminen FBI:n kenttätyöntekijöiden parissa oli suurta ja vitsailtiin yleisesti, että bin Ladenilla on myyriä korkeilla paikoilla FBI:n päämajassa Washingtonissa. Asian nosti julkiseksi Coleen Rowley, FBI:n Minneapolisin toimiston agentti, kirjoittamalla 13-sivuisen avoimen kirjeen FBI:n johtajalle Robert Muellerille ja Senaatin tiedusteluvaliokunnalle. Kirje käsitteli mm Zacarias Moussaouin tapauksen tutkimisen sabotointia.

J. Michael Springmann, entinen Yhdysvaltojen Jeddassa Saudi-Arabiassa sijaitsevan konsulaatin viisumiosaston johtaja väittää hylänneensä satoja epäilyttäviä viisumihalemuksia Reaganin ja Bush seniorin aikana, mutta CIA jyräsi hänen ylitseen ja määräsi viisumit myönnettäviksi. Springmann valitti ulkoministeriöön, diplomaattisen turvallisuuden toimistoon, FBI:hin, oikeusministeriöön ja kongressin komiteoihin, mutta hänen käskettiin vain pitää turpansa kiinni. Springmannin mukaan 15 niistä arabeista, joiden on väitetty osallistuneen terrori-iskuihin Yhdysvalloissa, sai viisuminsa samasta CIA:n kontrolloimasta konsulaatista Jeddassa. Erityisenä suosionosoituksena Saudi-Arabian asukkaille (mukaanlukien ei-kansalaiset), viisumihakemukset voi tehdä missä tahansa yksityisessä matkatoimistossa Saudi-Arabiassa ja Yhdysvaltojen viisumin saa postitse kotiin. 11.9. seuranneen kuukauden aikana 102 hakijaa sai viisuminsa postitse, kaksi joutui haastatteluun, mutta niitäkään ei hylätty. (hermes-press) , (independent)

Etukäteistieto iskuista oli todella laajalle levinnyt. Lukemattomat turvallisuuspalvelut varoittivat yksityiskohtaisesti amerikkalaisia kesän aikana, mm Ranska, Saksa, Venäjä, Israel, Egypti... Oikeusministeri Ashcroft lopetti reittilentokoneitten käyttämisen jo kaksi kuukautta etukäteen, Pentagonin korkeat virkamiehet peruivat 10.9. seuraavan päivän lentonsa ja jopa muutamat koululaiset ennustivat opettajilleen terrori-iskut. Väitetään myös presidentin turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Condoleezza Ricen varoittaneen ystäväänsä San Fransiscon pormestaria Willie Brownia, ettei hän lentäisi 11.9.-viikolla. Listaa voisi jatkaa vielä pitkään...., (thetruthseeker) Ehkäpä myös Zim-American Israeli Shipping Co. tiesi jotain, koska muutti pois WTC:stä pari viikkoa ennen iskuja. (yesvirginia.org) Myös israelilaisten omistama puhelinfirma Odigo sai varoituksen etukäteen.

Texasilainen TV- ja radiojournalisti Alex Jones kävi heinä-elokuussa 2001 kampanjan ohjelmissaan terrori-iskujen estämiseksi, kehoittaen kuuntelijoitaan soittamaan Valkoiseen taloon ja kertomaan, että jos aiotte räjäyttää matkustajakoneita tai hyökätä World Trade Centeriin, niin me tiedämme kuka sen takana on. (Prisonplanet) Demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Lyndon LaRouche Jr varoitti tammikuun 2001 puheessaan, joka käsitteli tulevaa Bushin presidenttikautta, että on todennäköistä joskin ei vielä varmaa, että tapahtuma tullaan järjestämään, joka vastaa Saksassa 1933 järjestettyä valtiopäivätalon tuhopolttoa. (EIR)

Kaiken perusteella on vedettävä johtopäätös, etteivät turvallisuuspalvelut epäonnistuneet, niiden ei vain annettu toimia. Yhdysvaltojen tiedusteluelimet ja liittovaltion poliisi ovat täysin kykeneväiset estämään 11.9. kaltaiset iskut. Patriotic Act ja Homeland Security Bill, joilla turvallisuuselinten valtuuksia lisättiin eräiden arvioiden mukaan perustuslakia loukaten (ristiriita suhteessa Bill of Rights:n), eivät olisi olleet tarpeen. Riittäisi, kun turvallisuudesta vastaavien elinten annettaisiin tehdä työnsä ilman häirintää. Oudolta tuntuu, kun syy on sysätty eri organisaatioiden laiminlyöntien ja byrokraattisuuden niskaan. Yhtään johtajaa ei kuitenkaan erotettu, vain ylennyksiä ja lisämäärärahoja myönnettiin.

Syyskuun 11. sotapelit ja -harjoitukset

NORAD oli pitänyt lentokoneen kaappauksia ja törmäyksiä rakennuksiin sisältäneen harjoituksen aiemmin kesällä 2001. FAA (Federal Aviation Administration) oli pitänyt "ammu alas kaapattu kone"-harjoituksen ja Pentagonissa oli pidetty jo lokakuussa 2000 simulaatioharjoitus (Pentagon Mass Casualty Exercise, MASCAL) lentokoneen törmäyksestä. Miten on mahdollista väittää (kuten Condi Rice), että tämän tyyppistä terroristihyökkäystä ei oltu edes osattu kuvitella?

Puolustusministeriön tiedustelu-upseeri Timothy McNiven on kertonut olleensa v. 1976 Saksaan sijoitetussa Yhdysvaltojen armeijan yksikössä värvättynä. Yksikkö sai tehtäväkseen laatia suunnitelman matkustajakoneiden käyttämisestä terrorihyökkäykseen World Trade Centeriä vastaan. Suunnitelma liittyi laajempaan kongressin valtuuttamaan ilmailuturvallisuuden parantamiseen liittyvään hankkeeseen. McNiven kertoo saaneensa pysyväisluonteisen käskyn tuoda tietonsa julkisuuteen, jos laadittu terrorihyökkäys suunnitelma joskus toteutetaan. McNivenin sivut

Useita sotaharjoituksia pidettiin juuri syyskuun 11. päivänä ja nämä harjoitukset ja sotapelit saattavat olla ratkaisun avain koko terrori-iskujen selvittämiselle. Luotiin sekava tilanne, jossa ei enää kukaan tiennyt mikä on totta ja mikä vain harjoitukseen kuuluvaa.

Huippusalainen National Reconnaisance Office (NRO) ja CIA aloittivat aamulla 11.9. simulaatioharjoituksen, jossa lentokoneen oli määrä törmätä NRO:n päämajaan. Ilmavoimien VIGILANT GUARDIAN -harjoitus puolestaan jatkui jo toista päivää. NORAD ja Yhdysvaltojen asevoimien johto pitivät yhteisen harjoituksen, jossa ainakin yksi, mutta lähes varmasti useita oikeita lentokoneita lennettiin ja jotka teeskentelivät kaapattuja koneita. Entinen Valkoisen talon terrorismin vastainen viranomainen Richard Clarke mainitsee kirjassaan "Against All Enemies", että oli myös harjoitus nimeltä VIGILANT WARRIOR. Lisäksi oli NORTHERN VIGILANCE, jossa harjoiteltiin Venäjältä tulevaa strategista ilmaiskua vastaan. Myös koodinimi Northern Guardian mainitaan. Lisäksi New Yorkissa oli määrä aloittaa 12.9. triPOD -bioterroriharjoitus.

Lähteenä tässä luvussa käytetty http://inn.globalfreepress.com/ -sivujen tutkimuksia, erityisesti "The Lost Wardrill?" kirjoitussarjaa.

YLÄLAITAAN

 

Miksi WTC sortui?

Syyskuun 11:nnen tapahtumista Yhdysvalloissa kaikkein dramaattisin ja seurauksiltaan kauaskantoisin oli World Trade Centerin kaksoistornien totaalinen tuhoutuminen täysin ennen näkemättömällä tavalla. Tuhoa täydensi eri korttelissa sijainneen 47-kerroksisen WTC-7:n täydellinen ja nopea sortuminen myöhään samana iltapäivänä. Yleinen käsitys ja myös tehdyt selvitykset pitävät lentokoneiden törmäyksiä ja tulipaloja sortumien syynä. Onnettomuustutkintaa ei ole kuitenkaan kyetty viemään päätökseen.

Onnettomuustutkinta

WTC:n tuhoutuminen oli yksi kaikkien aikojen suurimmista rakennuskatastrofeista, jossa vajaat 3000 ihmistä menetti henkensä. Tuli ei ole ennen eikä jälkeen tuota päivää saanut teräsrunkoista palosuojattua korkeaa rakennusta sortumaan. Näistä syistä voisi luulla, että sortumien onnettomuustutkintaan olisi panostettu tavallista enemmän.

WTC:n onnettomuustutkinnan organisoi
FEMA (Federal Emergency Management Agency) yhdessä Structural Engineering Institute of the America Society of Civil Engineers (SEI/ASCE) -järjestön ja New Yorkin kaupungin kanssa. Tutkijaryhmä koostui vapaaehtoisinsinööreistä, jotka saivat rahoitusta vaatimattomat 600 000 $. Tutkijoita ei päästetty onnettomuuspaikalle yhtä opastettua kierrosta lukuunottamatta, eikä heillä ollut lainkaan valtaa raivaustyötä suorittavien urakoitsijoitten suhteen. Edes WTC:n rakennusten piirrustuksia ei luovutettu tutkijoille kokonaisuudessaan.

New Yorkin pormestari Rudi Giuliani oli asettanut Ground Zeron raivauksen ensisijaiseksi tavoitteeksi. Teräsromua alettiin kuljettaa nopeasti ulos maasta, Kiinan ja Intian sulattoihin kierrätykseen. Tutkimusryhmän onnistui pelastaa joitain teräskappaleita Fresh Kills -täyttömaa-alueelta, mikä toimi romun välivarastona. Arvostettu ammattilehti Fire Engineer julkaisi päätoimittaja Bill Manningin vihaisen artikkelin tammikuussa 2002, jossa hän tuomitsi terästen poiskuljetuksen laittomana todistusaineiston hävityksenä. Manning käytti FEMA:n organisoimasta tutkimuksesta nimitystä "
Half Baked Farce".

Keväällä 2002 FEMA julkaisi loppuraporttinsa ja se päätyi epävarmoihin johtopäätöksiin. Kaksoistorneista todettiin, ettei "sortumaan johtanutta tapahtumaketjua kyetty varmuudella määrittämään". Raportti piti kuitenkin todennäköisenä kerroslaattojen sortumista toistensa päälle eli ns. pannukakkuteoriaa. WTC-7:n osalta raportti on vielä epämääräisempi: "tulipalojen luonne WTC-7:ssä ja se miten ne aiheuttivat rakennuksen sortumisen on tuntematon tällä hetkellä".

FEMA:n olemattomalla rahoituksella tuottamaa epäpätevää tutkimusta alkoi syksyllä 2002 jatkaa
NIST (National Institute for Standards and Technology) tietokonesimulaatioiden avulla. Raportin julkaisua on lykätty jo useita kertoja ja tällä hetkellä se on luvattu syyskuussa 2005 ja WTC-7:n osalta vasta joulukuussa.

Yllä nähtävässä kuvassa palaa WTC-1, jossa oli selvästi vakavampi tulipalo verrattuna kakkostorniin. WTC-1 kesti tulipaloa 102 minuuttia ja WTC-2 vain 56 minuuttia. Helmikuussa 2005 Madridin 32-kerroksinen Windsor Tower paloi hallitsemattomasti lähes vuorokauden ilman sortumista. Tältä näyttää todella vakava tulipalo.


Sortumisen aikana havaitut ilmiöt

Eri ammattilehdissä on julkaistu myös lukuisia asiantuntijoitten artikkeleita kaksoistornien sortumisesta. Yleinen käsitys on, että lentokonepolttoaine sai aikaan poikkeuksellisen ankarat tulipalot, jolloin teräsrakenteet pehmenivät ja sortuminen alkoi. Sortuminen jatkui alas asti, koska putoamaan lähteneellä rakennuksen huipulla oli niin suuri liikemäärä, että se murskasi kaiken alleen.

Kumpikaan näistä käsityksistä ei perustu tutkimustietoon. Sekä FEMA että NIST ovat todenneet lentokonepolttoaineen palaneen pois parissa minuutissa ja sen merkitys on ollutkin vain toimistopalojen sytyttämisessä. WTC-2:ssa polttoaine paloi suurimmalta osin rakennuksen ulkopuolella näyttävässä tulipallossa, eikä tuossa tornissa tuli edennyt koskaan kuin noin puoleen kerrosalasta parissa eri kerroksessa. WTC-2:n 78. kerrokseen kiivenneet palomiehet raportoivatkin radioitse tulen rajoittuneen kahteen taskuun ja sen sammuttamiseen tarvittavan kaksi letkulinjaa, eikä mikään viitannut sortumisvaaraan. Kaksi minuuttia radioviestien jälkeen WTC-2 sortui. (
otteita palomiesten nauhalta)

On myös erittäin kyseenalaista, voiko rakennuksen yläosa, joka WTC-1:n osalta käsitti vain n. 15 kerrosta ja tietoliikennemaston, murskata koko alapuolisen terveen ja alaspäin koko ajan jykevöityvän kantavan rakenteen yksinomaan omalla liikemäärällään. WTC:n kantavat rakenteet oli eri lähteiden mukaan mitoitettu kantamaan joka kohdassa tornia yläpuolinen rakenne kuusinkertaisena. Reilu ylimitoitus johtui siitä, että tornit oli suunniteltu kestämään hirmumyrskyjä ja jopa Boeing 707 matkustajakoneen törmäys. Tornien rakennesuunnittelija
Frank A. DeMartini on kertonut haastattelussa, että tornit olisivat todennäköisesti kestäneet useiden matkustajakoneiden törmäykset, sillä pilarirunko on kuin suuri hyttysverkko, johon kone vain puhkoo reikiä. Se ei aiheuta suurtakaan vahinkoa verkolle.

FEMA:n raportti kirjaa tornien sortumisajoiksi 8 ja 10 sekuntia perustuen seismisiin havaintoihin. Videoilta mitatut ajat ovat kuitenkin pitempiä, arviot vaihtelevat 10-16 sekunnin välillä. Suomessa tekniikan tohtori Heikki Kurttila on tehnyt laskelmia juuri liikemäärään ja romahdusaikoihin liittyen.
Kurttilan tutkimuksen mukaan sortuminen alas asti on mahdotonta ellei koko tornin kantavaa rakennetta (alas asti) ensin kuumenneta niin korkeaan lämpötilaan, että sen varmuuskerroin on pudonnut alle yhden. Tällöinkin päästään nopeimmillaan 20 sekunnin sortumisaikaan.

Nopeus ei ollut kuitenkaan sortumisen ainoa outo piirre. Sortumat tapahtuivat täysin symmetrisesti suurimman mahdollisen vastuksen reittiä. Rakennusten potentiaalienergia ei ollut kokonaisuudessaan käytettävissä alapuolisen rakenteen rikkomiseen, sillä kaikki kerroslaattojen betoni ja sisustusmateriaali pulverisoitui ja suuri osa teräsromusta sinkoutui etenevästä sortumakohdasta sivuille. Näin tapahtui oletettavasti koko ulkosivujen pilaristoille.

Lukuisat raunioilla työskennelleet ihmiset ovat kertoneet hämmästyneinä, miten rauniossa ei ole muuta kuin terästä ja harmaanruskeaa pölyä. Kaikki tornien betoni ja sisustusmateriaalit pulverisoituivat hienoksi pölyksi, jonka partikkelikoko oli 70-300 mikronia. Syntynyt pölypilvi käyttäytyi kuten tulivuorenpurkausten yhteydessä esiintyvät pyroklastiset virrat. Pilvi laajeni selvärajaisena ympäröivien toimistotalojen korkuisena laajalle ympäristöön. Laajenemisilmiön loputtua pilvi alkoi ajelehtia tuulen mukana ja levitä yhä laajemmalle Etelä-Manhattanille ja viereisiin kaupunginosiin.

Joe Casaliggi, Engine 7: "Sinulla on kaksi 110-kerroksista toimistorakennusta, etkä löydä yhtään puhelinta, tietokonetta... suurin puhelimen palanen jonka löysin oli puolikas näppäimistöä ja se oli näin iso (näyttää etusormella ja peukalolla). Rakennus romahti pölyksi. Naudet-veljesten palomiesfilmiltä >>> (video)

WTC:n rauniot savusivat kuukausia. Viisi päivää sortumisen jälkeen NASA ja USGS suorittivat lämpökamerakuvauksia, jotka mittasivat korkeimmillaan 747 C asteen lämpötiloja raunioissa. Tämä siitä huolimatta, että palolaitos ruiskutti kuumiin kohtiin jatkuvasti vettä. Ja tornien huipulla sijainnet suuret sprinklerisysteemin vesisäiliöt luovuttivat vetensä raunioihin. Seitsemän viikkoa sortuman jälkeen raivauksiin osallistunut yhtiö LiRo kertoi nostaneensa raunioista punahehkuisia teräksiä. Peter Tully Tully's Constraction -yhtiön johtaja kertoi lehtihaastattelussa, että tornien kellarikerroksista oli löytynyt lammikkoja sulanutta terästä. Samanlainen löytö oli tehty myös WTC-7:n alta. Minkäänlainen kerosiini- tai toimistopalo ei kykene sulattamaan rakenneterästä. Kohonneita lämpötiloja näkyy vielä viisi kuukautta myöhemmin otetuissa lämpökamerakuvissa.


NASA/USGS lämpökartoitus 16.9.2001

kartalla C paikka
A 727 WTC7
B 557 WTC7
C 627 WTC1
D 517 WTC1
E 437 WTC3
F 427 WTC2
G 747 WTC2
H 547 WTC4

On mielenkiintoista, että rakennukset 6 ja 5 näyttäytyvät kuvissa aivan viileinä, vaikka niissä oli erittäin vakavia tulipaloja. Nämä tulipalot eivät kuitenkaan saaneet näitä matalia toimistorakennuksia sortumaan, vaikka ne lisäksi jäivät korkealta torneista putoavan raskaan teräsromun alle.

WTC-7:n sortuminen

Vähemmälle huomiolle on jäänyt kolmas sortunut pilvenpiirtäjä WTC-7. Rakennus sijaisi eri korttelissa, eikä FEMA:n piirtämän romun laskeumakartan mukaan joutunut alttiiksi raskaan teräsromun putoamiselle. Rakennuksessa syttyi joitain tulipaloja, joiden todellinen luonne erityisesti rakennuksen savuavalla eteläsivulla on jäänyt epäselväksi. Vastakkaisella puolella tulta näkyy kahdessa kerroksessa pienet pesäkkeet.

Klo 17.20 tämä 47-kerroksinen rakennus sortui nopeasti oman pohjapinta-alansa sisälle vahingoittamatta pahasti viereisiä Verizon-rakennusta ja postitaloa. Viralliset tutkimukset spekuloivat tulipalolla sortumisen syynä. Selitys vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, kun muistetaan ettei rakennukseen ollut törmännyt lentokonetta, eikä siinä ollut edes vakavia tulipaloja. Sortumista osattiin lisäksi odottaa. Pelastustöihin osallistunut liikkeenjohdon konsultti
Indira Singh on kertonut, että palolaitos jo hyvissä ajoin alkoi tyhjentää rakennuksen ympäristöä kertoen, että rakennus tullaan ottamaan alas.

Samoin rakennuksen haltija Larry Silverstein on PBS-dokumenttifilmillä America Rebuilds todennut saaneensa palolaitoksen komentajalta puhelun, jolloin hän ehdotti rakennuksen alas ottamista ihmishenkien säästämiseksi. Silverstein käyttää sanontaa "pull it" (lyhennös ilmaisusta pull down). Näihin lausuntoihin on helppo yhtyä, sillä rakennuksen sortuminen todella muistuttaa tavanomaista räjähdyspurkua. Rakennus tulee erittäin siististi ja hallitusti alas ja sen ulkoseinät kaatuvat romukasaan sisäosien päälle. Myös WTC-7:n sortuminen saa aikaan selvärajaisen nopeasti laajenevan pölypilven ja rakennuksen rauniot olivat pitkää erittäin kuumat.

Mikseivät onnettomuustutkijat huomanneet räjähdyspurkamiselle tunnusomaisia piirteitä? Jopa uutisankkuri Dan Rather totesi spontaanisti WTC-7:n sortumisen muistuttavan räjähdyspurkamista. Kun räjähdyspurkamisen vaihtoehtoa miettii hieman pitemmälle, huomataan ettei rakennuksen panostaminen olisi ollut mahdollista suorittaa muutamien tuntien ajassa. Räjähdyspurkaminen edellyttää mieluiten useiden viikkojen valmistelua. Se puolestaan viittaa sisäpiirin osallisuuteen tässä rikoksessa.

WTC-kompleksin rakennukset
WTC-7 sijaitsi melko etäällä torneista. Vakavasti palaneet rakennukset 5 ja 6 eivät sortuneet, vaikka jäivät raskaan romulaskeuman alle. WTC-1:n sortumisen väitetään vahingoittaneen 7:ää, kuitenkin samalla etäisyydellä sijaitsee useita muita korkeita rakennuksia, jotka säilyivät vahingoittumatta. WTC-7 sortui hyvin ahtaaseen väliin Verizonin ja postitalon väliin. Yhdistävä tekijä toisessa korttelissa sijaitsevaan WTC-kompleksiin on leasing-sopimuksen haltija Larry Silverstein. Isompi kuva


Kuka hyötyi World Trade Centerin tuhoutumisesta?

WTC:n rakennusten sortumisen syyn selvittämisen suurin ongelma on se, että ne ovat erittäin poliittisia tapahtumia. Sortumat ovat koko syyskuun 11:nnen tapahtumien psykologinen kohokohta. Terrori-iskujen pelotusvaikutus ja kauhu kulminoituu sortuvissa kaksoistorneissa. Tästä syystä tapahtumien puolueeton selvittäminen ei ole ollut mahdollista. Onnettomuustutkijat eivät ole voineet ottaa huomioon räjähdysaineitten käyttöä sortumien syynä, sillä se vaarantaisi koko kertomuksen al-Qaidan hyökkäyksestä Yhdysvaltoja vastaan.

On yleinen harhaluulo, että WTC-isku aiheutti suuria menetyksiä yksityiselle pääomalle Yhdysvalloissa. Ehkä rikoksen selvittämisessä auttaisi vanha nyrkkisääntö: seuraa rahaa. WTC-kompleksi oli New Yorkin ja New Jerseyn satamalaitoksen omistama. Torneissa oli asbestiongelma ja niitten purkamistakin oli kaavailtu. Purkaminen kuitenkin todettiin erittäin vaikeaksi ja kalliiksi.

Satamalaitos solmi koko WTC-kompleksista 99-vuoden leasingsopimuksen Larry Silversteinin kiinteistöyhtiön kanssa ja se astui voimaan 24.7.2001, kuusi viikkoa ennen iskuja. Silverstein sai sopimukseen poikkeuksellisen terrorismilausekkeen, jolla hän sai mahdollisuuden vetäytyä vastuistaan satamalaitosta kohtaan, mikäli WTC:tä kohtaa terrori-isku. Lisäksi Silverstein korotti vakuutussummat moninkertaisiksi.

Helmikuussa 2002 Silverstein Properties sai WTC-7:n osalta 861 miljoonan dollarin korvauksen, huolimatta siitä että hän oli myöntänyt julkisesti rakennuksen tuhoamisen tapahtuneen hänen omasta ehdotuksestaan. Silversteinin alkuperäinen investointi rakennukseen oli 386 miljoonaa dollaria. Muun kompleksin osalta Silverstein aloitti pian iskun jälkeen oikeustaistelun, jossa hän vaati vakuutusyhtiöiltä kaksinkertaista maksua väittäen terrori-iskuja olleen kaksi. Silverstein voitti jutun ja vakuutusyhtiöt määrättiin korvaamaan 2,2 miljardia dollaria. Kokonaiskorvaus voi nousta vielä huomattavasti suuremmaksi.

Myös vakuutusyhtiöt hyötyivät, sillä ne nostivat teräsrunkoisten toimistorakennusten vakuutusmaksuja jopa viisinkertaisiksi, sillä oli käynyt ilmi, että vastoin aikaisempaa käsitystä, teräsrunkoiset rakennukset eivät kestäkään tulta. Satamalaitos pääsi eroon heikosti tuottavista asbestiongelmaisista torneistaan ja New Yorkin kaupunki ja liittovaltio tulivat apuun tontin siivoamisessa. Bushin hallinto sai sopivan syyn maailmanlaajuiselle sodalleen terrorismia vastaan ja huomattavasti Silversteiniakin isommat sijoittajat saivat liittovaltion pumppaamaan miljardeja omistamaansa aseteollisuuteen. Liittovaltio auttoi tukiaisin jopa vaikeuksiin joutuneita lentoyhtiöitä. Ainoa kärsijä taisikin olla veronmaksaja.

Ympäristökatastrofi

WTC:n pilvenpiirtäjien sortumisessa syntynyt hieno pöly saastutti laajat alueet ympäristössä. Arviot pölyn kokonaimäärästä vaihtelevat välillä 1-10 milj. tonnia ja se muodosti esim 0,7 km:n päässä 10-15 cm paksun kerroksen. Pöly sisälsi valtavan määrän erilaisia myrkyllisiä yhdisteitä tuhoutuneista toimistoista. Pölyksi muuttuivat tietokoneet, loisteputket, palovaroittimet, asbestipaloeristeet jne. New Yorkin viranomaiset eivät halunneet myöntää pölyyn liittyviä terveysvaaroja, vaan Etelä-Manhattanin ilma todettiin terveydelle vaarattomaksi jo 13.9., sillä Wall Street haluttiin avata mahdollisimman nopeasti.
http://wtceo.org/

Ensimmäisinä sairastuivat raunioilla työskennelleet ihmiset. He alkoivat kärsiä hengitys- ja sydänoireista. Sitten joiltain pelastustöihin osallistuneilta tippuivat hampaat tai lähtivät hiukset. Oireita alkoivat saada myös lähiseudun asukkaat ja työntekijät. Hieno pöly tunkeutui kaikkialla rakennusten sisään ja sitä tuli lisää vaikka sitä yritettiin siivota pois. Raunioilla työskennelleet etsintäkoirat alkoivat saada outoja nenäkasvaimia ja kuolivat pian pois. Ihmiset, jotka eivät käyttäneet hengityssuojaimia alkoivat samoin kuolla. Näitten kuolemien kokonaismäärää on mahdotonta arvioida, sillä virallisesti ongelman olemassaolo kiistetään. (Haastattelut:
Indira Singh , Matthew Tartaglia)

WTC-katastrofi toi jo parissa päivässä esiin vaikeita terveysvaikutuksia altistuneissa ihmisissä. Mitkä ovat pitkän aikavälin vaikutukset? Miten paljon syöpätapauksia tullaan näkemään myöhemmin? On paljon mahdollista, että New Yorkissa on kehittymässä suuri kansanterveydellinen aikapommi.
Lukijakommentti koskien mahdollista pienoisydinaseen roolia WTC:n rakennusten sortumisessa

Erillisartikkeli WTC:n rakennusten sortumisesta

YLÄLAITAAN

Miksi pörssikauppojen tutkimukset eivät johtaneet mihinkään?

Terrori-iskujen jälkeen havaittiin, että United Airlinesin ja American Airlinesin put-optioilla oli käyty aivan epätavallisen paljon kauppaa hieman ennen 11.9. Mediassa yleisesti kirjoiteltiin, että seuraamalla rahaa päästään terroristien jäljille. Kuinka kävikään? Tutkimukset eivät johtaneet mihinkään.

Suurin osa sisäpiirikaupoista tehtiin Deutschebankin Alex Brown -investointiosastolla. Tuota osastoa johti vuoteen 1998 asti "Buzzy" Krongard, jonka George Bush jr nimitti maaliskuussa 2001 CIA:n apulaisjohtajaksi vastuualueenaan tiedustelu ja pörssioperaatioiden reaaliaikainen seuranta. Kaupat tehtiin anonyymisti tietyllä portage-menettelyllä. Senaatti on osoittanut haluttomuutta kuulustella Krongardia. Näyttää siltä, että koska jäljet johtavat "väärään" suuntaan, asiaa ei haluta kaivella. Tiedustelupalvelu NSA on hävittänyt lakiin vedoten suuret määrät tiedusteluaineistoa, joka olisi kertonut pörssioperaatioista terrori-iskuja edeltäneinä viikkoina. (911dossier)

Thomas Keanin johtama 911-komissio totesi raportissaan kesällä 2004, että koska pörssikauppoja tehneillä henkilöillä ei voida osoittaa olevan kytkentää al-Qaidaan, niin kaupat eivät siksi mitenkään liity terrori-iskuihin.

Pernaruttokirjeet

Eräs syyskuun 11. jälkimainingeissa sattunut episodi olivat salaperäiset pernaruttokirjeet. Oliko niiden tarkoitus pelotella kansalaisia ja varmistaa Patriot Act-nimellä tunnetun lakipaketin läpimeno? FBI ei onnistunut tutkimuksissaan, vaikka kävi selville, että käytetty pernarutto oli tyypiltään samaa Ames-tyyppiä, jota Fort Detrickin tutkimuslaitos on kehittänyt. Joku myös teki perättömän ilmiannon Fort Detrickin entisestä työntekijästä, tohtori Ayaad Assaadista., joka egyptiläisenä olisi ollutkin ihanteellinen syyllinen. Mahdollisten henkilöiden lukumäärä, joilla olisi ollut mahdollisuus päästä käsiksi Fort Detrickin pernaruttobakteereihin rajoittuu muutamaan kymmeneen. Fort Detrick on toimittanut pernaruttoa lukuisille muille laboratorioille Yhdysvalloissa, mukaanlukien salaista työtä CIA:lle tekevät laitokset. On arveltu, että FBI:n kyvyttömyys edetä tutkimuksissaan liittyy siihen todennäköiseen vaihtoehtoon, että jäljet johtavat CIA:han ja Yhdysvaltojen hallitukseen. FBI pitää pääepäiltynään Fort Detrickissä työskennellyttä tiedemiestä Steven Hatfilliä, joka puolestaan väittää joutuneensa syntipukin rooliin. (counterpunch) (whatreallyhappened) (911dossier)

pernaruttokirje sen. Daschlelle (dem)


Kirjeiden tekstistä näkee, että syyllinen Kirjeissä syylinen koetettiin ikään kuin vääntää rautalangasta. Rikostutkimuksissa mikään ei kuitenkaan viitannut muslimeihin, joten kyseessä on tyylipuhdas false flag -operaatio, eli "islamilaiset terroristit" haluttiin lavastaa syylliseksi.

Juutalainen everstiluutnantti Philip Zack erotettiin 1991 Fort Detrickistä, koska hänen väitettiin kiusaavan egyptiläistä tohtori Assaadia. Pari kuukautta myöhemmin valvontakamera rekisteröi Zackin tunkeutuvan luvatta laboratorioon. Oliko Zack se henkilö, joka teki perättömän ilmiannon tohtori Assaadista? (yirmeyahureview.com) (Globe and Mail) (The Hartford Courant, 20.1.2002)

Kolme riippumatonta tutkijaa, tohtori Leonard G. Horowitz, Michael Ruppert ja Stewart Webb, ovat kukin tahollaan tulleet samoihin tuloksiin pernaruton levittäjästä. Epäilyt kohdistuvat Kanatjan Alibekoviin (alias Ken Alibek) Hadron Advanced Biosystemsin johtajaan. Alibekov oli Neuvostoliiton bioaseiden testauslaitoksen "Preparat" ensimmäinen varajohtaja, kunnes loikkasi Yhdysvaltoihin 1992. Hän on työskennellyt mm CIA:n Clearvision-projektissa, joka kehitteli erittäin tarttuvaa ja vaarallista versiota pernaruton Ames-tyypistä. Tapaukseen liitettyjä yrityksiä ovat Battelle Memorial Institute (BMI), Hadron Advanced Biosystems ja DynCorp. (tetrahedron.org/news) (tetrahedron.org/articles) (hermes-press) (rense)

Johtava asiantuntija Pernaruttokirjeiden osalta on professori Barbara Hatch Rosenberg, mikrobiologi ja biologisen sodankäynnin asiantuntija, joka todisti kongressille aiheesta. Federation of American Scientists valitsi hänet tutkimaan Pernaruttokirjeiden tapausta. Tammikuussa 2002 professori Rosenberg antoi lausunnon:

"FBI on varmasti tiennyt jo kuukausia, että pernaruttokirjeet olivat sisäpiirin työtä. Hallituksen arvio Yhdysvaltojen pernarutto-ohjelmaan osallistuneitten ihmisten määrästä viimeisten viiden vuoden ajalta on 200 henkeä. Entisen puolustushallinnon tiedemiehen arvio niistä henkilöistä, joilla on käytännön kokemusta ja tarvittava pääsy (oikeisiin paikkoihin) on pienempi, alle 50. FBI on saanut asioista perillä olevista sisäpiirin lähteistä lyhyen listan epäillyistä henkilöistä, joilla on uskottava motiivi ja on löytänyt tai sille on annettu vihjeenä johtolankoja, jotka voisivat johtaa pitävään näyttöön. Tällä hetkellä FBI:llä täytyy olla hyvä käsitys siitä, kuka tekijä on"

Toinen biologisen sodankäynnin asiantuntija, professori Francis Boyle Indianan yliopistosta, yhtyy Rosenbergin näkemykseen. Professori Boyle on tunnustettu kansainvälisen lain asiantuntija, joka on todistanut kongressin edessä biologisen sodankäynnin laillisuuskysymyksissä ja joka oli avainasemassa laadittaessa vuoden 1989 Biological Weapons Anti-Terrorism Act -lakia. Hänen analyysinsa päätyy samoihin johtopäätöksiin kuin professori Rosenberg ja hän esittää ne vielä tylymmin.

"Uskon, että FBI tietää tarkalleen kuka oli näiden hyökkäysten takana ja he ovat päätelleet, että tekijä on joku joka oli tai on mukana laittomassa ja rikollisessa biologisen sodankäynnin tutkimuksessa, jota Yhdysvaltojen hallitus (CIA tai Pentagon) tai joku sen alihankkija suorittaa. Siitä syystä FBI ei tule asettamaan syyllistä edesvastuuseen".

Pernarutto-timeline (Cooperative Research)
pernarutto-timeline (Nico Haupt)

 

YLÄLAITAAN

Kuka hyötyi syyskuun 11. terrori-iskuista?

Yhdysvallat itse?

Kukaan ei ottanut vastuuta iskusta ja Osama Bin Laden kiisti syyllisyytensä. Osamaa on kutsuttu USA:n "virkaatekeväksi terroristiksi" jo vuosia. On esitetty teoria, että iskun tarkoitus oli provosoida USA hyökkäämään Afganistaniin tai muualle islamilaiseen maailmaan, joka puolestaan saisi aikaan pahoja levottomuuksia ja vallankumouksia useissa maissa, eikä vähiten Saudi-Arabiassa. USA on todella hyökännyt jo Afganistaniin ja Irakiin ja usea muukin valtio on "tappolistalla", mutta arabimaailma pysyy varsin rauhallisena.

Voidaan tietenkin tulkita, että amerikkalaisten joukkojen sitoutuminen epätoivoisilta näyttäviin miehitysoperaatioihin useassa maassa samanaikaisesti kuluttaa voimia ja lopulta tekee lopun Yhdysvaltojen supervalta-asemasta. Siinä mielessä voitaisiin katsoa myyttisen Osaman hyötyvän. Mutta toisaalta usea muukin taho on ollut tyytyväinen. Näistä merkittävimpinä USA:n uuskonservatiivit, Israelin Likud, Venäjä, Intia.....ylipäätään kaikki ne, jotka haluavat nimetä muslimit terroristeiksi.

Oletetaanpa, että terrori-iskujen tekijät onnistuivat tavoitteissaan. Mitä on tapahtunut 11.9. jälkeen? Yhdysvallat on perustanut sotilastukikohtia Keski-Aasiaan, hyökännyt Afganistaniin ja Irakiin, lähettänyt sotilaskouluttajia Georgiaan, mahdollisesti valmistelee hyökkäystä Iraniin, Syyriaan ja Pohjois-Koreaan, käy neuvotteluja sotilaallisesta yhteistyöstä lukemattomien maiden, kuten Kazakhstanin, Azerbaizhanin, Armenian ym kanssa. Sotilaita on lähetetty Kolumbiaan, Liberiaan ja myös Filippiineille, missä erikoinen "sota" on käynnissä. Kuitenkin Helsingin Sanomien tietojen mukaan sissiliike Abu Sayaf toimii siellä pikemminkin läheisessä yhteistyössä viranomaisten ja armeijan kanssa ja rikollisella toiminnalla saadut tuotot jaetaan näiden tahojen kanssa.

Yhdysvalloissa uutta lainsäädäntöä runnottiin nopeasti läpi. Erityisesti kansalaisvapauksia on rajoitettu, viranomaisten mahdollisuudet mielivaltaiseen toimintaan ovat oleellisesti lisääntyneet. Isänmaallinen hurmos on vaientanut demokraattisen puolueen täysin. Sotilasbudjettia kasvatettiin rajusti, ohjuspuolustusjärjestelmä päätettiin rakentaa ja USA irtaantui ABM-sopimuksesta. Herää kysymys, ovatko B-52, risteilyohjukset ja lentotukialukset oikeanlaisia aseita pieniä terroristisoluja vastaan. Mielestäni ei, näitä aseita tarvitaan toisenlaisten asioiden edistämiseen.

Maailmanlaajuinen viha muslimeja kohtaan kasvoi. Omakohtainen kokemukseni suomalaisten parista on, että vihamielisyys kaikkia islaminuskoisia kohtaan nousi pinnalle ja sen ilmaiseminen oli ikäänkuin hyväksyttävää. Voidaanko siis uskoa, että teon takana olisi islamilaisia terroristeja, en jaksa uskoa. Vaikka arabeilla (ja monilla muilla) olisikin paljon syytä vihata Yhdysvaltoja, ei tämänkaltainen monimutkainen ja erittäin vaativa isku ole mikään irrationaalisen vihan ilmaisu. Teko oli perusteellisesti suunniteltu ja sillä pyrittiin varmasti aivan tiettyihin tarkoitusperiin, mahdollisesti juuri niihin, jotka ovat nyt toteutuneet ja toteutumassa. Geopoliittisessa mielessä Yhdysvallat on ottanut suuria askelia aivan uusien maiden suuntaan ja lisää on tulossa. Paljon Yhdysvaltojen strategiasta voidaan lukea presidentti Carterin aikaisen tuvallisuuspoliittisen neuvonantajan Zbigniew Brzezinskin 1997 julkaistusta kirjasta The Grand Chessboard, American Primacy and Its Geostrategic Imperatives. Brzezinski nostaa Keski-Aasian maailmanherruuden kannalta keskeisimmäksi alueeksi maailmassa ja Uzbekistanin tärkeimmäksi maaksi siellä.

Yhdysvaltojen "terrorismin ja joukkotuhoaseiden vastaisen sodan" takana nähdään tarkastelijasta riippuen erilaisia syitä. Amerikkalaiset itse vakuuttavat pyrkivänsä taistelemaan kansainvälistä terrorismia vastaan, kuten Afganistanissa tai joukkotuhoaseiden leviämistä vastaan, kuten Irakissa. Kuitenkin terroristien todellinen pesä, Saudi-Arabia on saanut olla rauhassa (toistaiseksi). Myös joukkotuhoaseiden uhkaan suhtaudutaan omituisen valikoivasti. Sanoisin, että Israel aiheuttaa joukkotuhoaseillaan monin verroin suuremman uhkan, kuin Irak. Tästä esimerkkinä on Amsterdamin esikaupunkiin lokakuussa 1992 rysähtänyt El-Alin jumbojetti, jonka lastina oli 10 tonnia hermokaasu sariinin raaka-aineita. Varsin monen lähiseudun asukkaan terveys tuhoutui tuon onnettomuuden seurauksena pysyvästi. On arvioitu Israelilla olevan jopa enemmän ydinaseita, kuin Britannialla.

Muiden muassa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta ikuisesti tavoitteleva talousmies Lyndon LaRouche on esittänyt tulkinnan, että terrori-iskuijen tärkeä tavoite oli ehkäistä Yhdysvaltoja ja maailmantaloutta uhkaava romahdus. Samalla pelastetuksi tuli Bushin horjuvasti alkanut presidenttiys. Sanotaan myös Al Goren hyväksyneen Bushin kiistanalaisen valinnan presidentiksi lauseella: "antaa Georgen hooverisoitua", mikä viittasi 30-luvun pula-ajan presidentti Hooveriin.

Eräs suosittu tulkinta näkee kehityksen Yhdysvalloissa uuskonservatiivien vallankaappauksena, joka etenee askel askeleelta. v. 2000 vaalipetos, WTC, Patriot Act, Afganistan, Homeland Security, Irak, Patriot Act II....... Kuten Hitlerin valtaan nousu: von Papenin ja muiden juonima kanslerinimitys, Reichstagin tuhopoltto ja sitä seuranneet "terrorismilait", pitkien puukkojen yö jne.

Eräs silmiinpistävä piirre uuskonservatiivien joukossa on sionistijuutalaisten merkittävä rooli. Useilla merkittävillä juutalaisilla Bushin hallinnossa on kaksoiskansalaisuus (Israel-USA), kuten Paul Wolfowitchillä ja Richard Perlellä. Presidentti Bushin evankelisellä liikkeellä on erityisen lämmin suhde "valittuun kansaan". Ariel Sharon on sanonut 3.10.2001: "Aina kun me teemme jotain, te sanotte minulle Amerikan tekevän sitä tai tätä.....Haluan tehdä tämän teille nyt aivan selväksi: älkää olko huolissanne Amerikan painostuksesta Israelia kohtaan. Me juutalaiset kontrolloimme Amerikkaa ja amerikkalaiset tietävät sen." Pat Buchananin artikkeli Whose War?

Yhtenä Bushin hallinnon todennäköisenä tavoitteena voidaan pitää Yhdysvaltojen ylivallan vakiinnuttamista kaikkialla maailmassa. Jo vuonna 1993 silloinen ulkoministeri Dick Cheney laati ensimmäisen version suunnitelmasta "Amerikan vuosisata". Vuonna -97 perustettu "think tank" The Project for the New American Century, lyhyemmin PNAC, alkoi työstää Cheneyn suunnitelmaa ja v. 2000 se julkaistiin uudessa muodossaan "Rebuilding America's Defenses: Strategy, Forces and Resources for a New Century." Suunnitelma on saatavilla internetissä osoitteessa http://www.newamericancentury.org/ Se on paljastava dokumentti samalla tavalla kuin Hitlerin "Mein Kampf". Siinä selostetaan millaista ulkopolitiikkaa Yhdysvaltojen tulee toteuttaa, että Pax Americana saadaan luotua. Suunnitelmassa käydään yksityiskohtaisesti läpi Yhdysvaltojen asevoimat ja esitetään toimenpiteet niiden uudistamiseksi tätä tehtävää varten. Rumsfeldin puolustusministeriö onkin selvästi alkanut toteuttaa siinä esitettyjä toimenpiteitä.

Ehkä merkittävin lause koko suunnitelmassa löytyy sivulta 51. Suunnitelman toteuttamisesta todetaan: "muutosprosessista, vaikka se toisikin vallankumouksellisen muutoksen, tulee todennäköisesti pitkä, ellei sitten satu jokin mullistava tapahtuma - kuten uusi Pearl Harbor." Olen paljon kuullut voivottelua siitä, miksei kukaan aikoinaan lukenut Hitlerin puisevaa kirjaa, joka etukäteen kertoi mitä tuleman pitää. Nyt on samanlainen dokumentti saatavilla, eikä kukaan taaskaan sitä lue. Sain tuohon lauseeseen erään nuoren tutkijan kommentin: "Poliittisia manifesteja luettaessa hiukset nousevat usein pystyyn valtiosta riippumatta, kun lukija on ulkopuolinen diskurssista." Eli näinkin tuo voidaan ohittaa olankohautuksella.
Ks myös
John Pilgerin 12.12.2002 päivätty artikkeli

Syyskuun 11. iskuja on molemmin puolin Atlanttia kuvailta suurena mahdollisuutena. Yhdysvalloissa se nähtiin suurena mahdollisuutena aloittaa sota. The Washington Post ja Bob Woodward kertovat miten jo terrori-iskuja seuranneena päivänä 12.9.2001 puolustusministeri Rumsfeld vaati hyökkäystä Irakiin. Ulkoministeri Powell sai kuitenkin muut vakuuttuneeksi siitä, että yleistä mielipidettä on ensin valmisteltava Irak-operaatioon. Siksi valittiin ensin toinen kohde: Afganistan. Yhdysvallat on aloittanut asevoimiensa varustamisen tavoitteena kyky suoriutua yhtäaikaisesti täysimittaisesta sodasta usealla eri sotanäyttämöllä.

Euroopan Unionissa puhuttiin myös suuresta mahdollisuudesta. Nähtiin, että terrori-iskut saavat Yhdysvallat takaisin monenkeskisen yhteistyön piiriin. Suomen Tarja Halonen puolestaan näki terrori-iskut suurena mahdollisuutena lähentyä Venäjää, "jolla myös on ongelmansa terrorismin kanssa". Nämä lausunnot ymmärrän joko kyynisenä valehteluna tai uskomattomana naiiviutena.

YLÄLAITAAN

Hyötyikö Venäjä?

Voidaan toki myös esittää epäilyjä Israelin ja Venäjän suuntaan, ne saivat hyvän syyn toitottaa oman "terrorismin vastaisen taistelunsa" oikeutusta. Itse asiassa ensi reaktionani epäilin juuri Venäjää iskujen takapiruksi. Olisi ollut todella pelottava vaihtoehto, jos he olisivat kyenneet terrorismin keinoin manipuloimaan Yhdysvaltoja tekemään puolestaan likaisen työn Afganistanin suunnalla. Mutta Venäjän salaisten palvelujen toiminta sekä vuoden 1999 kerrostaloräjäytysten toteuttajana että myöhemmin Tshetsheniassa ei enää anna vaikutelmaa ammattitaitoisesta toiminnasta. Tietenkin venäläiset organisaatiot KGB ja GRU ovat historiallisesti olleet varsin ylivertaisia järjestöjä ammattitaitonsa ja resurssiensa suhteen, mutta nykyisin ne eivät taida olla kuin kalpea varjo neuvostoajoista. Selvä poikkeus venäläisten organisaatioiden suorituksessa on lokakuun lopulla Moskovassa toteutettu Dubrovka-teatterin kaappaus. Selvyyttä tapahtumien todellisesta laidasta ei tosin vielä ole, mutta se näyttää taitavalta solutustyöltä ja "false flag"-operaatiolta, jonka tarkoitus oli tshetsheenien maailmankongressin estäminen ja vastapuolen mustamaalaaminen. On tietenkin olemassa sekin mahdollisuus, että "terrorismin vastainen yhteistyö" on tuonut Venäjälle kaivattua osaamista Yhdysvalloista ja Israelista provokaatioiden järjestämiseen. Dubrovka-teatterin luona olikin venäläisten tiedotusvälineitten mukaan FBI:n johtokeskus.

Mutta onko Venäjä todella hyötynyt syyskuun 11. iskuista? Näyttää siltä, että ainoa hyöty on ollut synninpäästö Tshetshenian rikollisen sodan suhteen. Mutta sekin on ollut varsin häilyväistä, asia on monesti otettu esille ja sitä on käytetty nimenomaan Venäjän taivuttelemiseen uusiin myönnytyksiin. 11.9.2001 jälkeen Yhdysvallat ja NATO ovat ottaneet suuria askelia vaikutusvaltansa lisäämiseksi entisen Neuvostoliiton alueilla Keski-Aasiassa, Etelä-Kaukasuksella että Baltiassa.

Onko Venäjä todella mukana "terrorismin vastaisessa rintamassa"? Ensiksi on todettava, ettei kyse ole mistään terrorismin vastaisesta rintamasti, muuta kuin nimellisesti. Meneillään ovat suuren luokan geopoliittiset uudelleenjärjestelyt, joiden tarkoitus on ikäänkuin ulosmitata vihdoinkin hyöty kylmän sodan voitosta ja turvata länsimaiden ja erityisesti Yhdysvaltojen öljynsaanti tulevaisuudessa, kun raakaöljyn tuotanto kääntyy maailmanlaajuisesti peruuttamattomaan laskuun. Venäjä tunnetaan historiallisesti suuren luokan terrorismin sponsorina ja Yhdysvaltojen nimellisesti jahtaama Al-Qaida on jatkumoa entisille marxilaisille terroristijärjestöille. Al-Qaidan ja Talebanin merkittäväksi aseistajaksi tiedetään KGB-upseeri Viktor Bout, joka käyttää Venäjän luomia separatistitasavaltoja, erityisesti Trans-Dnestriä tukikohtanaan. Venäjä ymmärtää nykymaailman vaatimukset ja on "ulkoistanut" likaisimmat toimintonsa, Bout on "yksityinen liikemies". Aivan samoin Venäjä käyttää asekaupoissaan bulvaanina Valko-Venäjää ja Ukrainaa myydessään aseita esim Irakiin.

Kaikenlaista esitetään Venäjän panoksesta tähän taisteluun. Meille on uutisvälineissä kerrottu presidentti Putinin tehneen hartiavoimin työtä saadakseen Keski-Aasian maiden johtajat antamaan luvan amerikkalaisten joukkojen saapumiselle näihin maihin. Erään toisen version mukaa Venäjän sisäministeri Rushailo sukkuloi Keski-Aasiassa nimenomaan varoittamassa ryhtymästä yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa. Ja kun amerikkalaiset saivat vastaansa kielteisen suhtautumisen Kremlissä, he sopivat asiat suoraan Uzbekistanin, Tadzikistanin ja Kirgistanin kanssa. Venäjä asetettiin tapahtuneen tosiasian eteen, jolloin keksittiin myytti Putinin ratkaisevasta panoksesta.

Samanlainen tapahtumasarja nähtiin Georgiassa, kun Yhdysvallat päätti lähettää sinne pari sataa erikoisjoukkojen kouluttajaa. Päätöstä edelsi pitkään jatkunut Venäjän Georgiaan kohdistunut painostus, jossa esitettiin syytöksiä kansainvälisten terroristien piileskelystä Pankisin solassa. Propagandasota huipentui väitteisiin, että itse Osama bin Laden olisi Pankisissa. Georgian presidentti Shevardnadze vastasi syytöksiin sanoen, että koskapa Venäjän ulkoministeri Ivanov tietää niin tarkkaan bin Ladenin oleskelusta Pankisissa, niin ehkäpä hän piileskelee juuri Ivanovin äidin luona siellä (Ivanovin äiti asuu Pankisissa). Yhdysvallat, jonka politiikkaan on kuulunut Georgian itsenäisyyden tukeminen tulevan Baku-Ceyhan öljyputken takia, reagoi Venäjän retoriikkaan ilmoittamalla , että heidänkin tietojensa mukaan Pankisissa on Afganistanista paenneita terroristeja ja että he lähettävät kouluttajia Georgian erikoisjoukkojen valmentamiseen terrorismin vastaiseen sotaan. Venäjällä armeija ja duumajäsenet kiehuivat raivosta, mutta lopulta stressaantuneen oloinen Putin tuli Kazakhstanissa TV-kameroiden eteen sanomaan "ettei se ole katastrofi Venäjälle".

Venäjän arvokas osallistuminen "terrorismin vastaiseen sotaan" tulee ymmärtää niin, ettei se aseta Yhdysvaltojen toiminnalle ylipääsemättömiä esteitä, se tinkii, vääntää kättä, mutta taipuu aina lopulta realiteettien pakottamana. Venäjällä ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja. Venäjä haluaisi muodostaa Yhdysvaltojen kanssa kilpailevan ryhmittymän yhdessä Kiinan, Intian ja eräiden pienempien valtioiden ja nyttemmin Irakin sodan johdosta avautuneen tilanteen vuoksi myös Ranskan ja Saksan kanssa, mutta se on taloudellisesti täysin riippuvainen lännestä (kuten Kiinakin) ja sen armeija ei kykene (tai ei halua) voittamaan edes parin tuhannen miehen suuruisia tshetsheeniasevoimia. On spekuloitu kyllä sillä, tiesikö Venäjä terrori-iskuista etukäteen, ks. (eionews)

Israelin roolista

Israelin Mossadia kuvaillaan häikäilemättömimmäksi ja vaarallisimmaksi tiedustelupalveluksi maailmassa. Monet riippumattomista tutkijoista epäilee Israelia osallisuudesta 11.9. iskuihin ja moniin muihin terroritekoihin ympäri maailmaa ja on huolestunut Israelin suuresta vaikutusvallasta Yhdysvaltain ulkopolitiikassa. Israel on iskenyt myös Yhdysvaltoja vastaan, kuten kuuden päivän sodan aikana 8.6.1967, jolloin Israelin ilma- ja merivoimat hyökkäsivät USS Libertyn kimppuun kansainvälisillä vesillä.

Viralliset lähteet Pentagonissa* kuvailevat Mossadia täysin häikäilemättömäksi ja kykeneväksi järjestämään terroritekoja kaikkialla maailmassa, saaden ne näyttämään arabien työltä. Entinen Mossad-agentti Viktor Ostrovski on kirjoittanut kokemuksistaan kaksi kirjaa, "By Way of Deception" ja "The Other Side of Deception". Ostrovskin mukaan Mossad on erityisen taitava salamurhissa, jotka se saa näyttämään itsemurhilta. Ostrovskin mukaan Mossadin murhaamiksi ovat joutuneet mm saksalainen poliitikko Uwe Barschel (jarrutti Israelin asevientiä Hampurin kautta Iraniin), brittiläinen kustantaja Robert Maxwell ja kanadalainen insinööri Gerald Bull (työskenteli Irakin aseohjelmassa). Mossad onnistuneesta lavasti Libyan syylliseksi 1986 tapahtuneeseen La Belle-diskon pommi-iskuun Berliinissä viemällä radiolähettimen Libyaan, joka sitten lähetti tekaistuja käskyjä Libyan eri suurlähetystöihin suorittaa terrori-iskuja. Ranskan ja Espanjan tiedustelupalvelut eivät menneet lankaan, mutta Yhdysvallat meni ja pommitti Libyaa. Samaa taktiikkaa käytettiin myös Lockerbien tapauksessa. Mossad suunnitteli myös presidentti George H. Bushin murhaamista Madridissa 1991, syy oli tarkoitus vierittää Abu Nidalin niskaan.
* Army School of Advanced Military Studies (SAMS),
kopio Washington Timesin artikkelista

Mossadin toiminta Yhdysvalloissa on ollut laajaa ja vapaata. Syyskuun 11. yhteydessä kymmenittäin Israelin agentteja pidätettiin, mutta tiettävästi seuraamukset rajoittuivat karkoituksiin. Varsin kuuluisa on tapaus, jossa "muuttofirman" työntekijät seurasivat Hudson-joen takaa iskuja WTC:tä vastaan tanssien ja iloiten. Kyseiset henkilöt paljastuivat Israelin agenteiksi. Mossad seurasi ns. arabikaappareita tiiviisti ja oli täysin tietoinen tulevasta, antoivathan he Yhdysvalloille muodollisen varoituksenkin terrori-iskuista. Jatkuvasti tippuu julkisuuteen myös uutisia Israelin agenttien kiinnijäämisistä Yhdysvalloissa. Israelilainen nainen jäi kiinni New Yorkissa lentokentällä v. 2003 kevättalvella pernaruttoa sisältävän putkilon kanssa, mutta sai luvan jatkaa Texasiin. Erilaisia hämäräperäisiä pommiryhmiä on myös pidätetty. Nämä ovat usein naamioituneet "muuttofirmoiksi". (sundayherald)

20.5.2004 kaksi israelilaista "muuttomiestä" pidätettiin näitten yritettyä päästä laivaston Kings Bay ydinsukellusvenetukikohtaan (St. Marys, GA.) Lähellä sijaitsee Sea Island, jossa G-8 huippukokous järjestettiin seuraavassa kuussa. Daniel Hopsickerin artikkeli

Mossadin virallinen motto on: By Way of Deception Thou Shalt Do War, petollisesti pitää sinun sotaa käymän. Mossad on erityisen taitava false flag-operaatioissa, joissa terroritekoja tehdään muslimien nimissä. Vuoden 2002 lopulla paljastui, että Mossad oli yrittänyt luoda "Al Qaida-solua" Gazan kaistaleelle. Palestiinan turvallisuuspalvelu teki paljastuksen kolme päivää sen jälkeen, kun pääministeri Sharon oli syyttänyt Al-Qaidan toimivan Gazassa ja Libanonissa. Israelia vastaan taistelevat islamistijärjestöt Hamas, Jihad ja Hizbollah ovat pahasti Mossadin soluttamia. (middle-east-online)

Lokakuun 10. 2001 CNN julkisti pienen uutisen, jossa mainittiin epäonnistuneesta terrori-iskusta Meksikon parlamenttiin. CNN ei aiheeseen enää palannut, mutta Meksikon tiedotusvälineet kertoivat aiheesta lisää. Meksikon parlamentin sisällä pidätetyt aseistautuneet ja käsikranaateilla ja räjähteillä varustautuneet miehet olivat laiton israelilainen siirtolainen Saur Ben Zvi ja Israelin erikoisjoukkojen eversti Salvador Guersson Smecke. Miehiltä löytyi väärennetyt Pakistanin passit. Mitä tapauksesta seurasi? Maastakarkoitus! (whatreallyhappened)

Mossad nauttii Yhdysvalloissa korkean tason suojelusta. Virkaintoiset poliisit kylläkin tekevät pidätyksiä, mutta tapaukset painetaan säännönmukaisesti villaisella. Mikä kohu nousisikaan jos pidätetyt olisivat arabeja! On olemassa selvä tendenssi lavastaa kaikki terrorismi arabien piikkiin. Muistettakoon, miten pernaruttokirjeissäkin julistettiin, että "Allah on suuri"! Kuka mahtaisi eniten hyötyä tästä? (whatreallyhappened)

Republikaanipuolueen vanha voimahahmo Pat Buchanan on ihmetellyt, miksi Israelia ylipäätään kutsutaan Yhdysvaltojen ystäväksi. Israel saa amerikkalaista huippunykyaikaista aseistusta - ja myy kaikki teknologiset sotasalaisuudet edelleen Venäjälle ja Kiinaan. Tunnettu on myös Jonathan Pollardin vakoilutapaus. Israel värväsi Pollardin ja myi siten hankkimansa ydinasesalaisuudet Neuvostoliitolle. Pollardin tapauksen yhteydessä Yhdysvalloissa etsintäkuulutettu Mossadin silloinen operaatiopäällikkö Rafi Eitan on vuoden 2003 kesällä nähty jälleen liikkeellä Yhdysvalloissa väärän henkilöllisyyden turvin, mutta FBI ei ole pidättänyt häntä. (rense)

Israelin telekommunikaatiofirmat ovat erityisen aktiivisia vakoilurintamalla. Amdocks niminen yhtiö hoitaa lähes koko Yhdysvaltojen puhelinliikenteen laskutuksen ja heidän "asiantuntemustaan" on käytetty monien liittovaltion rakennusten - myös Valkoisen Talon - tietoliikennesysteemien asentamisessa. Kun Israelin toimia arvostelee, nousee juutalaisjärjestöjen puolelta huuto: antisemitisti! Fox News raportti Israelin vakoilusta

Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta mitään todisteita Israelin ja Mossadin osallistumisesta 911-iskujen toteuttamiseen ei ole olemassa.

 

YLÄLAITAAN

Median rooli

Oletammeko, että nykyisessä "sivistyneessä" maailmassa ei tällaisia keinoja enää käytetä? (no, kenties ehkä Venäjällä, mutta sehän ei ole sivistynyttä maailmaa) Ja onhan meillä vapaa tiedonvälitys ja valppaat toimittajat, joita ei niin vain höynäytetä. Niinpä niin... taitaa olla juuri päinvastoin. Arvostettu tiedotusalan asiantuntija tohtori Göbbels olisi ollut innoissaan nykymedian suomista mahdollisuuksista. Sotatilanteessa kuumia uutisaiheita käsiteltäessä maltti katoaa toimittajilta täysin. Toimittajia ei päästetä lähellekään tapahtumapaikkoja, sen sijaan panostetaan "tiedotustilaisuuksiin". Ei ilmeisesti tajuta, että suurvallat käyttävät joukkotiedotusvälineitä härskisti hyväkseen. Missä muualla disinformaatio ja propaganda levitettäisiin? Hiljattain paljastui mm, että Kosovon sodan aikana CNN:n toimituksessa työskenteli USA:n armeijan 10-henkinen psykologisen sodankäynnin asiantuntijoiden ryhmä. Tämän paljasti alun perin ranskalainen Intelligence Online -julkaisu ja sen jälkeen hollantilainen sanomalehti Trouw. Uutisten välittäminen on kuin rahanpesua, valhe pitää vain saada läpi yhteen "luotettavaan" julkaisuun tai uutistoimistoon ja sen jälkeen sitä lainaavat muutkin ja sitä hanakammin, mitä fantastisempi valhe on. Sotatilanteessa kaikki mainstream-julkaisut tuntevat isänmaallisen vastuunsa ja tukevat hallitusta.

Tiedämme, miten Venäjällä tiedotusvälineet yksi toisensa jälkeen on otettu Kremlin hallintaan. Mutta onko media Yhdysvalloissa vapaata? Median omistus on hyvin keskittynyttä, Rupert Murdockin kaltaisia mediakeisareita pidetään aisoissa mm uhkaamalla omistuksen keskittymistä rajoittavalla lainsäädännöllä. Murdock on itse todennut käyttävänsä tiedotusvälineitään politiikan ajamiseen. Media ja valta elävät eräänlaisessa symbioosissa. Toinen näkökohta on myyntiluvuissa ja mainostuloissa. Yleistä mielipidettä vastaan kirjoittaminen ei ole hyvää bisnestä ja saattaa kostautua myynti- ja mainostulojen menetyksenä. CIA on jo vuosikymmenet soluttanut tärkeitä julkaisuja (operaatio Mockingbird) ja eräät tunnetut toimittajat ovat avoimesti CIA-veteraaneja. Entinen CIAn johtaja William Colby on todennut, että CIA "omistaa" kaikki merkittävät toimittajat valtamediassa.

Tuore ja surullinen esimerkki siitä miten toimittajilla mopo karkaa käsistä, oli vuosi sitten käyty "sota" Afganistanissa*. Antero Leitzingerin mukaan toimittajat pakkautuivat kahteen kylään juuri Pakistanin rajan tuntumassa haastattelemaan toisiaan. Siinä hysteerisessä skuupin metsästyksessä mitä villimmät jutut menivät täydestä. CNN esimerkiksi alkoi levittää poliittisesti motivoitua valhetta satojen ja jopa tuhansien tshetsheenitaistelijoiden osallistumisesta sotaan talebanin riveissä. Kun CNN oli asiasta tiedottanut se oli faktaa, jota kukaan ei enää kyseenalaistanut. Tuo fiktiivinen tshetsheeniosasto sitten kummitteli eri uutisraporteissa koko sodan ajan. Tosiasia kuitenkin oli, ettei koko sodan aikana löydetty yhtään oikeaa tshetsheeniä elävänä, kuolleena tai vangiksi joutuneena. Toimittajien yleinen asiantuntemus heille annetuista aiheista ja jopa perusammattitaito näyttävät olevan todella heikoissa kantimissa.

Oma lukunsa on Bin Laden nauhoja julkisuuteen tuottava Al-Jazeera (entinen BBC TV arabic service!). Pidän täysin mahdollisena, että Al-Jazeeralla on oma erityinen asemansa USA:n ja Britannian psykologisessa sodankäynnissä ja sen taustavaikuttajaksi on epäilty Britannian MI6:tta.
Toinen vastaava "troijan hevonen" on internetsivusto
jihadunspun.com

* sana sota on lainausmerkeissä, koska Taleban kukistettiin pääsääntöisesti ostamalla Talebanin paikalliskomentajat tuhdeilla dollarinipuilla. (on syytä epäillä, että sama toistui Irakissa)

Muistin virkistämiseksi eräitä tunnettuja ohjeita propagandatyöhön:

Lyhyt katsaus provokaatioiden historiaan

Kautta historian tiedämme, että suurvalta, joka haluaa aloittaa sodan, järjestää provokaation silloin kun se tuntuu tarpeelliselta maailman mielipiteen manipuloimiseksi. Meille suomalaisille tutuin tapaus on Mainilan laukaukset. Vielä 80-luvulla kiisteltiin siitä kuka ne ampui. Saksassa järjestettiin useita vastaavanlaisia tekoja Hitlerin aikana. Valtiopäivätalon poltosta syytettiin erästä kommunistia, hollantilaista Marinus van der Lubbea, mutta todelliset sytyttäjät olivat SA-miehiä. Saksa hyökkäsi Puolaan, kun Gleiwitchin radioasemalle iskettiin Puolasta (nykyään hyökkääjiä olisi kutsuttu kansainvälisiksi terroristeiksi). Jälkeenpäin tosin on saatu tietää, että SS:n erikoisosasto järjesti provokaation ja medialle esitellyt ruumiit olivat puolalaisiin univormuihin puettuja keskitysleirivankeja.

Venäjän turvallisuuspalvelu puolestaan räjäytti kerrostaloja asukkaineen Moskovassa ja parilla muulla paikkakunnalla syyskuussa 1999 ja syytti siitä heti tshetsheenejä. Hieman aikaisemmin oli järjestetty hämäräperäinen koflikti Dagestanissa, missä Venäjän valtaa vastaan "kapinoi" FSB:hen kytköksissä oleva dagestanilainen islamistiryhmä ja sen avuksi tullut tshetsheenikomentaja Shamil Basajevin osasto. Näillä provokaatioilla aloitettiin Tshetshenian jatkosota, joka edelleen on käynnissä. Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia keinoja, ehkäpä myös Yhdysvalloissa?

Valtiollinen terrori voi olla myös hyvin laajaa. Tästä on esimerkkinä Britannian ja Yhdysvaltojen Länsi-Euroopan maihin organisoimien salaisten armeijoitten käyttö useissa maissa sisäpoliittisen tilanteen manipulointiin terrorismin keinoin. Näin tapahtui Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Turkissa ja Belgiassa. Terrorin laajuus ei kuitenkaan missään saavuttanut samoja mittasuhteita kuin Italiassa, jossa se kulki nimellä operaatio Gladio. Terroritekoja järjestettiin julkisilla paikoilla ja niistä syytettiin väärällä todistusaineistolla kommunisteja.

Toiminnasta käytettiin myös nimitystä "jännitteen strategia". Vuoden 1972 Peteanon pommi-iskusta elinkautiseen tuomittu Gladio-agentti Vincenzo Vinciguerra kuvasi terrorismin logiikan osuvasti: " Täytyi hyökätä siviilien kimppuun, kansan, naisten, lasten, viattomien ihmisten, ihmisten jotka eivät olleet kytkeytyneet poliittiseen peliin. Syy oli varsin yksinkertainen: oli tarkoitus pakottaa ihmiset, Italian kansa, kääntymään valtion puoleen ja pyytämään suurempaa turvallisuutta. Tämä oli logiikka kaikkien rankaisematta jääneiden joukkomurhien ja pommi-iskujen taustalla, sillä valtio ei voi tuomita itseään ja julistaa itseään syylliseksi siihen mitä on tapahtunut". (lähde) Tri Daniele Ganserin kirja "Nato´s Secret Armies, Operation Gladio and Terrorism in Western Europe" on paras kootussa muodossa oleva lähde Eurooppaa ravistelleeseen Naton terroriin. Huolestuttavinta on, että nämä salaiset terroriarmeijat ovat edelleen olemassa ja on täysin mahdollista että ne ovat sekaantuneet viimeaikaisiin terroritekoihin Euroopassa.

YLÄLAITAAN


"Useimmat ihmiset pitävät parempana uskoa johtajiensa olevan oikeudenmukaisia ja reiluja, myös silloin kun todisteet puhuvat päinvastaisesta, koska kun ihminen kerran myöntää itselleen että hallitus valehtelee ja on korruptoitunut, hänen on tehtävä valinta sen suhteen mitä hän itse aikoo asian suhteen tehdä. Ryhtyminen toimiin korruptoituneen hallituksen suhteen sisältää riskejä omassa ja läheisten elämässä. Valinta ettei tee mitään tarkoittaa taas luopumista omakuvassaan periaatteiden puolustamisesta. Useimmilla ihmisillä ei ole rohkeutta kohdata tuota valintaa.

Siksi suurin osa propagandasta ei ole suunniteltu huijaamaan kriittistä ajattelijaa, vaan ainoastaan antamaan moraalisille pelkureille tekosyy olla ajattelematta lainkaan." — Michael Rivero

YLÄLAITAAN

TAKAISIN PÄÄSIVULLE


FAIR USE NOTICE: This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available in our efforts to advance understanding of criminal justice, political, human rights, economic, democracy, scientific, and social justice issues, etc. We believe this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, the material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes. For more information go to: http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond 'fair use', you must obtain permission from the copyright owner.